Окупанти в перший день порушили неоголошене “перемир’я” чотири рази

 

Окупанти у четвер, 18 квітня, незважаючи на попередні домовленості про “Великоднє перемир’я”, чотири рази порушили режим припинення вогню, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

“Незважаючи на оголошене “Великоднє перемир’я”, з початку доби ворог чотири рази порушив режим припинення вогню, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник двічі обстріляв позиції наших підрозділів: з мінометів калібру 82 мм – в районі села Павлопіль; зі станкових протитанкових гранатометів – поблизу населеного пункту Піски.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” окупанти здійснили два обстріли позицій Об’єднаних сил: зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Світлодарськ; з ручних протитанкових гранатометів – у районі населеного пункту Кримське.

“Одного українського захисника було поранено. На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються”, – повідомили у штабі ООС.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно у Мінську Тристороння контактна група по Донбасу заявила про необхідність оголошення Великоднього перемир’я.
“У підсумку ТКГ зійшлася в думці про необхідність оголошення перемир’я і домовилася провести додаткову відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження. Досвід показує, що для ефективного і довгострокового перемир’я найголовніше – це політична воля сторін. При її наявності це зробити нескладно”, — зазначив тоді спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по ситуації на Донбасі Мартін Сайдік.

Читайте також:
Суд відмовився визнати загибель командира збитого на Луганщині Іл-76 наслідком агресії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна