На Донеччині поліції здалася вагітна “Мала” з “ДНР”

 

У Донецькій області колишня найманка незаконного збройного формування на прізвисько “Мала” здалася до поліції.

Про це в середу, 17 квітня, інформує Покровський відділ поліції.

Жінка вступила до незаконного збройного формування у 18 років заради грошей. Найманка з позивним «Мала» чергувала на блокпості в Ясинуватій, а потім охороняла захоплену адміністративну будівлю.

“У 2015 році 18-річна жителька Українська, будучи вагітною, разом із своєю знайомою вирушила в Донецьк. Там подружка «загубилась», а дівчина вступила до бандформування «Восток». Їй видали військову форму, позивний «Мала» й відправили до міста Ясинувата. Разом з іншими бойовиками «Малу» кілька разів возили на полігон в Круту Балку, де всі вони отримували автомати і «відточували на мішенях свою майстерність». Потім жінку поставили чергувати на блокпост, а коли через вагітність їй стало важко виконувати свої обов’язки – перевели охороняти одну з адмінбудівель Ясинуватої”, – зворушливо розповідають історію жінки у поліції.

Коли настав час народжувати, найманка залишила військову частину та повернулася в Українськ, де мешкає разом з родиною.

Під час спілкування з поліцейськими колишня учасниця НЗФ зізналась, що шкодує про своє минуле і виявила бажання співпрацювати.

Слідчі перевіряють діяльність жінки-бойовика у рамках відкритого кримінального провадження. Жінка має шанс звільнитися від покарання, якщо не буде встановлено, що вона не вчиняла тяжких злочинів проти мирного населення.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна