Український боксер Олександр Гвоздик захистив титул чемпіона світу WBC. ВІДЕО

Українець Олександр Гвоздик захистив чемпіонський титул за версією WBC у напівважкій вазі, перемігши технічним нокаутом боксера із Франції Дуду Нгумбу.

Поєдинок відбувся в ніч із 30-го на 31 березня за київським часом на “2300 Arena” у Філадельфії (США).

31-річний уродженець Харкова успішно завершив захист уже в п’ятому раунді – за потужної підтримки українських фанів, які співали національний гімн.

У перших двох раундах Гвоздик захопив центр рингу, поступово підвищуючи темп бою. Надалі українець почав частіше використовувати джеб та одного разу потужно пробив зліва. У п’ятій трихвилинці “Цвяху” (міжнародне прізвисько Сашка – The Nail) знову вдалося пробити лівим боковим у голову суперника. За дві хвилини до кінця раунду Нгумбу підвернув ногу та не зміг продовжити бій.

Для Олександра це 17-та перемога у 17-му бою на профі-ринзі (з них 14 – нокаутами), він наразі не має поразок.

Таким чином, Гвоздик успішно провів перший захист титулу, який він здобув у грудні 2018 року, нокаутувавши канадця Адоніса Стівенсона.

Україна має чотирьох чинних чемпіонів світу в професійному боксі. Раніше Гвоздик приєднався до інших володарів цього титулу з нашої країни – Олександра УсикаВасиля Ломаченка і Артема Далакяна.

Олександр Гвоздик – 1987 р.н., представник Харкова. До переходу в професіонали ставав бронзовим призером Олімпіади-2012 у Лондоні, Універсіади-2013, вигравав Кубок Європи (2010), був чемпіоном світу серед студентів (2008) тощо.

Читайте також:
Не створи собі кумира: 20 “зрад” і “перемог” Олександра Усика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна