Удар Гвоздика: Україна отримала ще одного чемпіона світу серед боксерів-професіоналів. ВІДЕО

 

У ніч на 2 грудня за київським часом у Квебеку (Канада) відбувся бій за звання чемпіона світу з боксу в напівважкій вазі (до 79,3 кілограмів) за версією WBC. Українець Олександр Гвоздик здобув видовищну перемогу над чинним володарем титулу темношкірим канадцем Адонісом Стівенсоном і став новим чемпіоном.

Букмекери ще до бою вважали 31-річного Гвоздика фаворитом в бою з 41-річним Стівенсоном. Однак поєдинок пройшов у досить рівній боротьбі. Переможець з’ясувався в 11-му раунді.

На початку матчу, в третьому раунді Гвоздик відправив суперника в нокдаун, але рефері його не зарахував.
У середніх раундах Стівенсон чітко діяв в обороні, і складно було віддати перевагу будь-якому з боксерів.
У десятому раунді суперники активізувалися. Спочатку Гвоздик ледь не потрапив в нокдаун – лише канати допомогли українцю утриматися на ногах після потужного удару канадця. Однак потім Олександр сам відповів кількома точними влучаннями в голову Стівенсона.

Розв’язка настала в кінцівці 11-го раунду, коли Гвоздик пішов в атаку, затиснув суперника в кутку рингу і провів каскад ударів, від яких канадець впав у глибокий нокаут.

Cтівенсон володів поясом чемпіона світу за версією WBC з 8 червня 2013 року. У його кар’єрі це всього друга поразка в 32 поєдинках.
Гвоздик, зі свого боку, переміг у всіх своїх 16 боях на професійному рингу. У 13 випадках – достроково.

Таким чином, Україна отримала четвертого чинного чемпіона світу в професійному боксі. Олександр Гвоздик приєднався до інших володарів цього титулу з нашої країни – Олександра Усика, Василя Ломаченка і Артема Далакяна.

Олександр Гвоздик – 1987 р.н., представник Харкова. До переходу в професіонали ставав бронзовим призером Олімпіади-2012 у Лондоні, Універсіади-2013, вигравав Кубок Європи (2010), був чемпіоном світу серед студентів (2008) тощо.

Читайте також:
Не створи собі кумира: 20 “зрад” і “перемог” Олександра Усика

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна