Нокаут від українця: Усик відстояв звання абсолютного чемпіона світу з боксу. ВІДЕО

 

У ніч із 10-го на 11 листопада українець Олександр Усик у Манчестері переміг нокаутом британця Тоні Беллью і таким чином відстояв свій титул абсолютного чемпіона світу серед боксерів-професіоналів у першій важкій вазі (крузервейт).

Як передає “Новинарня“, чемпіонські пояси за версіями WBC, WBA Super, WBO, IBF і журналу The Ring залишилися у кримчанина. Усик залишається єдиним абсолютним чемпіоном у світі професійного боксу.

Поєдинок 31-річного чемпіона із 35-річним претендентом видався складнішим, ніж прогнозувалося. Для перемоги Олександрові знадобилося вісім раундів. При тому що перша половина бою проходила в приблизно рівній боротьбі.

Вирішальним виявився разючий лівий боковий удар Олександра у “двійці” в щелепу, який відправив Беллью на канвас – при тому що українець, на відміну від суперника, вважався “не ударним” боксером, який мав би вигравати за очками.

Олександр Усик був фаворитом бою за версією букмекерів. На його виграш приймали ставки з коефіцієнтом 1,17 до 1, тоді як перемога Ентоні Беллью оцінювалася у 5,50 до 1.

Як і в переможному бою проти росіянина Гассієва в Москві, Усик вийшов на арену під пісню “Браття” Василя Жадана, тримаючи прапор України.
І так само його підтримувала велика кількість українських уболівальників на трибунах (майже дві тисячі на 20-тисячній арені).

Фотогалерея:

Усик Беллью _1-2 Усик Беллью _3 Усик Беллью _1 Усик Беллью _4 Усик Беллью _2
<
>

Варто зауважити, що британський “Бомбардувальник” для поєдинку з Усиком змінив вагову категорію, скинувши майже 15 кг. При цьому він був чемпіоном світу за версією WBC у 2016-2017 роках саме у крузервейті. А в березні 2017-го і травні 2018-го років двічі переміг Девіда Хея, остаточно відправивши його на “пенсію”.
Тепер, як очікується, і він завершить кар’єру.

Це 12-й нокаут у виконанні Усика в 16 боях, при 16 перемогах.

Як очікується, надалі Олександр перейду у надважку вагу.
Однак у коментарі після бою він не підтвердив ці припущення, а сказав, що після важкого року краще відпочине з родиною. Водночас він заявив, що слід ставити перед собою вищі цілі. Та пожартував, що для переходу в суперважку категорію треба буде “дополнительную порцию макарошек кушать”.

Усика привітав з перемогою президент Петро Порошенко:

Читайте також:
Не створи собі кумира: 20 “зрад” і “перемог” Олександра Усика

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна