Україна отримала третього чемпіона світу з профі-боксу: знайомтеся, Артем Далакян

 

У ніч на 25 лютого в Інглвуді (Каліфорнія) український професійний бокс отримав третього чинного чемпіона світу за однією з найпрестижніших версій.
Ним став 30-річний Артем Далакян із Дніпра, який переміг у 12-раундовому поєдинку за вакантний титул WBA в найлегшій вазі (до 50,8 кг) Брайана Вілорія зі США.

Шоу в Інглвуді носило назву SuperFly2, в ньому брали участь лише боксери маловагових категорій.

У бою з екс-чемпіоном світу Артем захопив перевагу з першого раунду, контролював темп і дистанцію. Перемога Артема була беззаперечною, навіть з урахуванням знятого очка в 9-му раунді за те, що притискав голову суперника. Наприкінці він також закривав голову Вілорії ліктем. Підсумок – 118:109 від усіх суддів.

Щоправда, винагорода за цей бій для Далакяна склала лише 25 тис. доларів. Надалі він битиметься вже з більш класними панчерами.

Побивши американського ветерана, Далакян став чемпіоном поряд із Василем Ломаченком та Олександром Усиком, а загалом – 11-м володарем світових поясів в історії українського боксу.

Артем Далакян – етнічний вірменин, він народився в азербайджанському місті Сумгаїті і в 4-річному віці переїхав із сім’єю в Україну (зокрема через міжетнічний вірмено-азербайджанський конфлікт). Спочатку Далакяни оселилися в Запоріжжі, потім перебралися в Дніпро.
Боксом Артем займався в Донецьку, був одним із лідером у своїх категоріях в українській збірній, в 18 років виграв чемпіонат світу серед військовослужбовців, мав бронзу чемпіонату Європи, однак програв олімпійську конкуренцію за Пекін Василю Ломаченку.
Олімпіади в Лондоні Далакян вирішив не чекати і перейшов у професійний бокс. Тут він має 16 перемог у 16 боях, 11 з яких – достроково. Здобув 2015 року пояс WBA Continental. Щоправда, досі всі свої бої він проводив в Україні поти слабких суперників.

Читайте також:
“У нас так багато мосьок і так мало слонів”.
Про реакцію соцмереж на відхід Кличка з боксу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна