Василь Ломаченко встановив унікальний рекорд на профі-рингу. ФОТО, ВІДЕО

 

У Нью-Йорку на арені “Медісон Сквер Гагрден” уже вранці 13 травня за київським часом завершився бій за титул чемпіона світу за версією WBA в легкій вазі, в якому українець Василь Ломаченко переміг Хорхе Лінареса з Венесуели.

Бій завершився нокаутом у 10-му раунді і, попри прогнози, виявився дуже складним для нашого співвітчизника.

Це був перший бій 30-річного уродженця Одещини у ваговій категорії до 61,235 кг. Крім того, Ломаченко є чинним чемпіоном світу за версією WBO в другій напівлегкій вазі (до 58,967 кг). Тепер його статистика – 11-1, 9 КО.

На думку фахівців та букмекерських контор, український боксер був безсумнівним фаворитом у поєдинку з венесуельцем (44-4, 27 КО).

Лінарес прогнозовано виглядав могутніше за українця, але явно поступався в русі на ногах.
Представник Білгорода-Дністровського чергував силові удари з легкими “покусуваннями”, красиво уникаючи атак Лінареса.

До 5-го раунду Ломаченко лише додавав, боксував швидко, видавав хороші швидкі серії. Лінарес намагався іноді відповідати. Гонг після п’ятого раунду застав Лінареса затиснутим в кутку рингу.

У 6-му раунді 32-річному суперникові було ще тяжче ухилятися. Він отримав зауваження рефері за удар Василеві ниже пояса.

Фотогалерея:

Дынарес-Ломаченко Ломаченко-Лінарес Ломаченко-Лінарес 1 Лінарес-Ломаченко
<
>

Водночас наприкінці трихвилинки Василь раптово потрапив у нокдаун: він втратив концентрацію і нарвався на зустрічний удар в підборіддя.

Це додало моральних сил боксеру з Венесуели, і той з перших секунд 7-го раунду пішов в атаку. Перевага українця, здобута їм за попередні раунди, була втрачена. Темп упав.

У 8-му раунді в Ломаченка не було вже великої переваги за кількістю ударів. Хорхе отримав невелике розсічення, але, як і раніше, виглядав дуже впевнено, потужно вистрілюючи в бік українця.

Лома намагався витягнути на себе суперника, але в 9-му раунді пропустив найнебезпечнішу серію силових ударів.

У 10-му раунді Хорхе продовжував вести бій, однак за хвилину до кінця пропустив удар по печінці і впав на коліна – нокаут!

Відео:

Так Ломаченко став першим в історії боксером, якому вдалося стати чемпіоном світу серед професіоналів у трьох різних вагових категоріях всього за 12 боїв (до цього Василь ставав чемпіоном в першому і другому напівлегких дивізіонах).

 

Читайте також:
Україна отримала третього чемпіона світу з профі-боксу:
знайомтеся, Артем Далакян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна