У справі про отруєння Скрипалів з’явились нові підозрювані з РФ

 

Поліція Великої Британії підозрює ще двох громадян Росії в причетності до отруєння в британському Солсбері колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

За повідомленням Deutsche Welle, у березні 2018 року двоє нових підозрюваних подали заяви на отримання британських туристичних віз. Поліція вважає, що вони прибули до Сполученого Королівства окремо від інших імовірних злочинців.

Таким чином, у справі про отруєння Скрипалів у статусі підозрюваних налічується вже п’ятеро росіян.

На думку слідства, після операції, обидва нових підозрюваних громадянини РФ повернулися на батьківщину. Упродовж кількох наступних тижнів, як зазначається, правоохоронні органи країни мають намір надати британському уряду докази їхньої причетності до злочину.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері й потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент “Новічок” російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипалів, і підтвердила російське походження “Новічка”.

Пізніше 30 червня сталося отруєння “Новічком” двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння Скрипалів у Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов. Британські слідчі зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Петров і Боширов знайдені. Після цього вони дали інтерв’ю пропагандистському каналу RT, заявивши, нібито їздили у Солсбері лише як туристи.

Звинуваченим в отруєнні родини Скрипалів у Великій Британії “Олександром Петровим” виявився військовий лікар, полковник Головного розвідувального управління Росії Олександр Євгенович Мішкін. Також журналісти визначили, що інший підозрюваний, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга, він полковник ГРУ, нагороджений званням “Героя РФ”.

21 січня 2019 року Рада ЄС запровадила санкції проти чотирьох співробітників Головного розвідувального управління Росії, серед яких глава відомства і його заступник, за причетність до отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Читайте також:
Russia Today дарує Солсберецький собор з шоколаду. Британці обурені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.