Russia Today дарує Солсберецький собор з шоколаду. Британці обурені

 

Влада британського міста Солсбері розкритикувала ідею російського державного телеканалу RT (Russia Today), який надсилає шоколадну модель собору міста як новорічний подарунок.

Про це повідомляє ВВС.

В RT заявили, що шоколадний собор відображає “одну з найбільших історій року”, і тому його відправили багатьом отримувачам у галузі мас-медіа і не тільки.

Як відомо, в березні цього року агенти з РФ “Боширов” і “Петров” у Солсбері отруїли колишнього російського подвійного шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію. Загинула стороння особа.

Зображення шоколадної моделі собору, прикрашеного стрічками з логотипом RT, поширив у Twitter російський телеканал “Дождь”.
“Дождь” подякував за подарунок, запросивши колег: “Приходьте на чай, ми самі боїмося його їсти”.

Представниця міської влади Солсбері Джо Брум назвала такий подарунок “дуже поганим смаком”.

“Шкода, що хтось вважає, що це нормально, і це є неповагою до тих, кого торкнувся цей інцидент”, – сказала вона.

“Це дивна поведінка, але цього слід було очікувати”, – сказав депутат парламенту з Солсбері Джон Глен.

Нагадаємо, що RT, раніше відомому як Russia Today, вийшло інтерв’ю з двома чоловіками, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів.
В інтерв’ю вони назвали себе Александр Петров і Руслан Боширов, стверджували, що вони – просто туристи і поїхали в Солсбері, тому що друзі порадили їм подивитися на “знаменитий Солсберецький собор” і його шпиль заввишки 123 метри.
Згодом було доведено, що Петров і Боширов (справжні прізвища Чепіга і Мiшкін) працюють на ГРУ РФ, а саме інтерв’ю стало предметом насмішок і численних мемів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна