Поліція закрила справу про самогубство військового льотчика Волошина

 

Поліція закрила справу про доведення до самогубства колишнього військового льотчика, в.о. директора аеропорту Миколаєва Владислава Волошина.

Про це повідомляє видання “Insider”.

Справу закрили ще 18 грудня минулого року “у зв’язку із встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення”.

Як повідомляла “Новинарня“, 29-річний колишній військовий льотчик, який звільнився із ЗСУ, в.о. директора аеропорту Миколаєва Владислав Волошин 18 березня 2018 року скоїв самогубство в орендованій квартирі, вистріливши собі в груди з пістолета ПМ. Родина в той момент перебувала вдома. Постраждалий був терміново госпіталізований, але помер у лікарні.

За свідченнями родичів, Волошин останнім часом був у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри.

Раніше поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Згодом до ЄРДР також внесли провадження за ст. 120 ККУ – “доведення до самогубства”.

Слідчі розглядали п’ять версій у цій справі: самогубство у стані душевного хвилювання; самогубство, скоєне у зв’язку з професійною діяльністю на посаді в.о. директора; самогубство через відносини в родині; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби у Збройних силах України; нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю.

Після інциденту місцеві ЗМІ оприлюднили листування Волошина, в якому той розповідав про конфлікт із головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком, “махінації” при реконструкції будівлі аеропорту, про бажання піти з посади та думки, пов’язані з можливою смертю.

Також в листуванні Волошин надає копії доручень Савченка, копію висновків перевірки Державної аудиторської служби про ремонтні роботи в аеропорту.

При цьому Волошин нібито хотів написати заяву на звільнення, але Савченко продовжив контракт.

Прощання із Владом Волошиним у Миколаєві відбулося 21 березня. Його тіло кремували й поховали на рідній Луганщині.

21 березня в Києві понад 80 активістів націоналістичних партій та об’єднань вимагали від президента Петра Порошенка звільнити Олексія Савченка з посади голови ОДА у зв’язку із загибеллю Волошина.

Активісти наголошують також на кримінальних зв’язках Савченка, зокрема з ватажком антимайданівських “тітушок” Юрієм Крисіним.

Після подій, пов’язаних із самогубством Волошина, Олексій Савченко узяв лікарняний і виїхав до Києва. Він заявив про своє відсторонення від посади, однак невдовзі повернувся до роботи в ОДА.

Читайте також:
Екс-керівник Миколаївського аеропорту, затриманий на хабарі, відбувся умовним вироком суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна