Чиновники ОДА тиснули на Волошина, – співробітниця аеропорту Миколаєва

 

Співробітниця в. о. голови Миколаївського аеропорту Владислава Волошина Аліна Коротич повідомила, що на нього тиснули посадовці облдержадміністрації на чолі з губернатором Олексієм Савченком.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє “Громадське”.

Вона повідомляє, що останні два тижні Владислав Волошин вів перемовини з Миколаївською облдержадміністрацією. Чиновники Миколаївської ОДА на чолі з губернатором Олексієм Савченком примушували Волошина підписати акти виконаних робіт на ремонт аеропорту, який розпочався у 2017 році. Волошин не погоджувався:

“Були якісь перемовини з облдержадміністрацією, щодо підписання акту виконаних робіт, стосовно терміналу. Тих робіт, які вже були виконані. Але тендеру фактично не було, його скасували. Це незаконно, тому він не погоджувався”, – розповіла Аліна Коротич.

Раніше соцмережами розповсюджувалась телефонна переписка Волошина, де згадується губернатор Савченко, тендери, перевірка НАБУ реконструкції летовища, документи від ОДА та наміри покінчити з життям.

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, за інформацією його помічника, нині перебуває у відпустці.

В поліції заявили, що справу “взято на особливий контроль начальника поліції та скеровано до Слідчого управління з метою повного та неупередженого розслідування”.

Правоохоронці також пояснили, що кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 115 ККУ “Умисне вбивство”.

У січні 2018 миколаївські журналісти програми «Чергова зрада» опублікували розслідування про зловживання чиновниками Миколаївської ОДА на ремонтних роботах в аеропорту.  В розслідуванні йдеться про те, що у 2017 році будівельна компанія «Житлопромбуд 8» почала ремонтні роботи на летовищі без проведення тендеру.

Лише в січні 2018, коли частина робіт була виконана оголосили тендер на 106 мільйонів гривень. Утім, попри участь у торгах «Житлопромбуд 8», яка тоді витратила майже 40 мільйонів власних коштів, перемогла київська фірма ТОВ «ЄІС». Згодом тендер скасували через відповідний висновок Держаудитслужби, де пояснили, що не можна проводити тендер на вже частково виконані роботи.

Тож підписання Волошиним актів на незаконно проведені компанією «Житлопромбуд 8» роботи було б підставою для виплатити підряднику грошей.

Як інформувала “Новинарня“, 18 березня у Миколаєві вчинив самогубство ветеран АТО,  в.о. директора КП “Миколаївський міжнародний аеропорт” Владислав Волошин.

Він не залишив передсмертної записки і не повідомив медикам “швидкої” причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був живим. Але є переписка з телефону Волошина, де він згадував своє призначення, перевірку в аеропорту і заявляв про намір вчинити самогубство.

Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час АТО на Донбасі він здійснив 33 бойові вильоти. Після точного удару по російських десантниках під Новокатеринівкою 29 серпня 2014 року його літак збили. Владислав катапультувався і приземлився на території, окупованій ворогом. Зі зламаною рукою завдяки координації куратора зі штабу АТО йому вдалося пройти повз блокпости російсько-терористичних військ і вибратися до позицій ЗСУ.

Волошин нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Російська влада звинувачували Владислава Волошина в атаці на малайзійський “Боїнг” рейсу МН17, збитий над Донбасом. Хоча ця версія повністю спростована розслідуванням прокуратури Нідерландів і України.

З армії Владислав пішов за сімейними обставинами, у зв’язку з хворобою молодшою дитини.

Читайте також:
Льотчик-АТОвець Волошин застрелився, бо оточення голови Миколаївської ОДА “нахиляло” його до фіктивного тендеру, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна