Що відбувається в аеропорту Миколаєва? Застрелився його директор, герой АТО Владислав Волошин

 

У неділю, 18 березня, в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством 29-річний Владислав Волошин – в. о. директора обласного комунального підприємства “Миколаївський міжнародний аеропорт”, один із найкращих військових льотчиків України, герой АТО.

Як передає “Новинарня“, про смерть Волошина повідомило місцеве видання “НикВести“: чоловік застрелився з пістолета.

Як зазначили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, під час фатального пострілу будинку перебувала вся його сім’я.

На місце події прибули медики та слідчо-оперативна група Інгульського відділу міліції.

Потерпілий був терміново госпіталізований, але в лікарні швидкої допомоги помер від отриманих ушкоджень.

За попередніми даними, постріл було здійснено з пістолета Макарова (ПМ). Зброю вилучено та направлено на проведення експертизи в НДЕКЦ в Миколаївській області.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 КК “умисне вбивство”, як того вимагає процедура в подібних випадках. Ведеться слідство.

Владислав Волошин керував аеропортом останні кількмісяців, його вважали “людиною Олексія Савченка”, голови ОДА.

За словами родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри.

Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час АТО на Донбасі він здійснив 33 бойові вильоти. Після точного удару по російських десантниках під Новокатеринівкою 29 серпня 2014 року його літак збили. Владислав катапультувався і приземлився на території, окупованій ворогом. Зі зламаною рукою завдяки координації куратора зі штабу АТО йому вдалося пройти повз блокпости російсько-терористичних військ і вибратися до позицій ЗСУ.

Волошин нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Російська влада звинувачували Владислава Волошина в атаці на малайзійський “Боїнг” рейсу МН17, збитий над Донбасом. Хоча ця версія повністю спростована розслідуванням прокуратури Нідерландів і України.

З армії Владислав пішов за сімейними обставинами, у зв’язку з хворобою молодшою дитини.

Як інформувала “Новинарня“, у грудні попереднього керівника аеропорту Миколаєва затримали під час дачі хабара голові ОДА Савченку.
Останнім часом на миколаївському летовищі відбувалася реконструкція, в будівництво вливалися великі кошти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна