За фактом смерті льотчика-АТОвця Волошина відкрили провадження щодо доведення до самогубства

уточнено

Слідчі, які розслідують справу про загибель в.о. директора КП КП “Миколаївський міжнародний аеропорт”, героя АТО Владислава Волошина, відкрили кримінальне провадження щодо його доведення до самогубства.

Про це повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про відкриття кримінального провадження за статтею 120 Кримінального кодексу України – “доведення до самогубства”, – сказав він у коментарі УНІАН.

За словами Тракала, таке рішення ухвалено через наявну у ЗМІ інформацію. Також він уточнив, що це додаткова кваліфікація у справі.

Як повідомляла “Новинарня“, 29-річний колишній військовий льотчик, який звільнився із ЗСУ, в.о. директора аеропорту Миколаєва Владислав Волошин 18 березня скоїв самогубство в орендованій квартирі, вистріливши собі в груди з пістолета ПМ. Родина в той момент перебувала вдома. Постраждалий був терміново госпіталізований, але помер у лікарні.

За свідченнями родичів, Волошин останнім часом був у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри.

Раніше поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), як того вимагає процедура у подібних випадках.

Після інциденту місцеві ЗМІ оприлюднили листування Волошина, в якому той розповідав про конфлікт із головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком, “махінації” при реконструкції будівлі аеропорту, про бажання піти з посади та думки, пов’язані з можливою смертю. Також в листуванні Волошин надає копії доручень Савченка, копію висновків перевірки Державної аудиторської служби про ремонтні роботи в аеропорту. При цьому Волошин нібито хотів написати заяву на звільнення, але Савченко продовжив контракт.

Слідчі розглядають п’ять версій у цій справі: самогубство у стані душевного хвилювання; самогубство, скоєне у зв’язку з професійною діяльністю на посаді в.о. директора; самогубство через відносини в родині; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби у Збройних силах України; нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю.

Прощання із Владом Волошиним у Миколаєві відбулося 21 березня. Йому віддали почесті, як загиблому герою АТО.
Планується, що 22 березня його тіло кремують в Одесі, а поховають – на батьківщині в Луганській області.

21 березня в Києві понад 80 активістів націоналістичних партій та об’єднань вимагали від президента Петра Порошенка звільнити Савченка з ОДА у зв’язку із загибеллю Волошина.

Читайте також:
Чиновники ОДА тиснули на Волошина, – співробітниця аеропорту Миколаєва

“Запитання у справі про самогубство льотчика Волошина:
де ви берете таких, як голова ОДА Савченко?” – Казанжи

Як інформувала “Новинарня“, Влад Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час АТО на Донбасі він здійснив 33 бойові вильоти. Після точного удару по російських десантниках під Новокатеринівкою 29 серпня 2014 року його літак збили. Владислав катапультувався і приземлився на території, окупованій ворогом. Зі зламаною рукою завдяки координації куратора зі штабу АТО йому вдалося пройти повз блокпости російсько-терористичних військ і вибратися до позицій ЗСУ.

Волошин нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня, громадською нагородою “Народний герой України”.

Російська влада звинувачували Владислава Волошина в атаці на малайзійський “Боїнг” рейсу МН17, збитий над Донбасом. Хоча ця версія повністю спростована розслідуванням прокуратури Нідерландів і України.

З армії Владислав пішов переважно за сімейними обставинами, у зв’язку з хворобою молодшої дитини, а також через низькі заробітки й малу кількість польотів.

Читайте також:
Льотчик-АТОвець Волошин застрелився, бо оточення голови Миколаївської ОДА “нахиляло” його до фіктивного тендеру, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна