На Харківщині екс-працівник СБУ намагався влаштувати диверсію

 

Колишній працівник СБУ, який нині воює проти України у складі російського окупаційного контингенту на Донбасі, намагався влаштувати диверсію на залізниці в Харківській області.

Про це повідомив представник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимир Настюк, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Проведена спецоперація – попереджений диверсійний акт на одному з об’єктів транспортної інфраструктури Харківської області. Злочин готувався представником “ЛНР”, – сказав Настюк.

За його словами, 17 грудня виконавець цього злочину заклав вибуховий пристрій на одній з ділянок залізниці в Харківській області, а потім попрямував на окуповану територію Луганщини, де мав активувати вибуховий пристрій.

Настюк зазначив, що працівники української контррозвідки заздалегідь замінили вибухівку на муляж, тому вибуху не сталося.

Згодом виконавця диверсії затримали.

“Встановлено, що мешканець Луганської області раніше брав участь у бойових діях проти Збройних сил України, був завербований представниками так званого “МДБ ЛНР” та за їхнім завданням збирав та передавав інформацію про пересування, дислокацію та інші відомості, які стосуються Збройних сил України на території Луганської області”, – заявив Нестюк.

За підрив зловмисникові обіцяли винагороду.

Нині затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 113 (диверсія) та ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

“Ми також встановили організатора цього злочину. Це – Дубровкін Єгор Геннадійович 1976 року народження, уродженець Саратовської області Росії”, – додав він.

Організатор злочину є працівником “відділу контррозвідки центрального апарату псевдоспецслужб”.

“Прикро, але це колишній працівник Служби безпеки України у Луганській області, який у 2014 році зрадив військовій присязі та вступив до лав псевдоспецслужб”, – наголосив Нестюк.

Він додав, що Дубровкін перебуває у розшуку за скоєння злочинів, передбачених ст.258-3 (створення терористичної організації чи групи) та ст. 408 (дезертирство) ККУ.

Читайте також:
СБУ затримала одного з організаторів масових заворушень у Луганську в 2014 році. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.