Доба ООС: 22 обстріли, загинули два десантники, знищено трьох ворогів. ОНОВЛЕНО

 

Протягом доби 13 грудня російські окупаційні війська вчинили 22 обстріли позицій ЗС України. Внаслідок бойових дій два українських військових загинули.
Про це повідомив прес-центр операції Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Напередодні ввечері командування Десантно-штурмових військ інформувало, що “одна з окремих десантно-штурмових бригад ДШВ ЗС України втратила двох побратимів. Один з них загинув внаслідок обстрілу з боку противника, другий – внаслідок серцевого нападу”.

ОНОВЛЕНО. На денному брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк уточнив: “Із сумом повідомляємо, що вчора, внаслідок бойових дій з оборони України від збройної агресії РФ, загинули двоє наших військовослужбовців, 1973 та 1996 р.н.

“Противник продовжує застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. Зокрема, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм по позиціях Об’єднаних сил неподалік хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку, та в районі населених пунктів Водяне, Гнутове на Маріупольському напрямку”, – сказано у зведенні ООС.

Також російські окупанти вели вогонь з БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях ОС неподалік населеного пункту Кримське – на Луганському напрямку, в районі селища Новгородське біля Горлівки, по н.п. Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Невельське – на Донецькому напрямку та позицій українських військових в районі Широкиного і Водяного на Приазов’ї.

За даними розвідки, за добу 13 грудня три окупанти були знищені та четверо – отримали поранення.

Від початку доби п’ятниці, станом на 7:00, ворог двічі відкривав вогонь по позиціях українських військових в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не має.

Також прес-центр операції окремо повідомив, що “в ході обстеження ділянки місцевості, прилеглої до лінії зіткнення, військовослужбовцями одного з саперних підрозділів центру розмінування ОКП ОС та мотопіхотної бригади виявлено та знешкоджено саморобні вибухові пристрої, закладені під водогоном «Сіверський Донець – Донбас», що живить водою населені пункти Торецьк, Горлівка, Донецьк та інші населені пункти Донеччини”.

“Російські окупанти вкотре показали свою ницість, підступність та нехтування нормами міжнародного гуманітарного права. Завдяки вмілим та своєчасним діям військових саперів плани терористів зірвано. У мирних мешканців Донбасу буде питна вода”, – зазначено в повідомленні.

Читайте також:
Десантно-штурмові підрозділи ЗСУ вирушили на Схід. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна