Командування РФ запровадило на окупованих територіях особливий режим підтримки боєготовності, – Міноборони

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування запровадило особливий режим підтримання постійної бойової готовності, військовослужбовцям РФ на період дії воєнного стану в окремих областях України скасувавши відпустки та запровадивши інші обмеження.

Про це повідомив речник Міноборони полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу.

“Російське окупаційне командування запровадило особливий режим підтримання постійної бойової готовності з’єднань і частин 1 та 2 армійського корпусів Збройних сил РФ. У зв’язку з цим, підрозділи російських окупаційних військ перебувають у стані так званого “особливого режиму несення служби” та інтенсивно проводять заходи, характерні для приготувань до активізації бойових дій”, — сказав він.

За словами речника, передові позиції ворога посилюють додатковими бронегрупами й артилерійськими розрахунками із забезпеченням їх подвійним боєкомплектом. При цьому, російським військовослужбовцям на період дії воєнного стану в окремих областях України відмінили відпустки та запровадили інші обмеження, зокрема заборонили звільнятися з військової служби.

Водночас командування ЗС РФ нарощує ведення розвідки вздовж всього російсько-українського кордону шляхом розгортання додаткових сил і засобів. “Крім того, продовжується посилення розвідувальних підрозділів 1 та 2 АК окупантів кадровими військовослужбовцями Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС РФ”, — зазначив полковник Гуцуляк.

Читайте також:
Бойові втрати окупантів у листопаді – не менше 65 загиблих, – аналітик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна