Бойові втрати окупантів у листопаді – не менше 65 загиблих, – аналітик

 

У листопаді 2018 року українські військові на Сході, в районі проведення операції Об’єднаних сил, завдали ворогу значних втрат.

“За підсумками листопада в підрозділах російсько-окупаційних військ “Л/ДНР” були ліквідовані близько 65 бойовиків та близько 90 найманців отримали поранення різних ступенів важкості”, – підрахував аналітик Міноборони України, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

Як написав він у “Фейсбуці”, бойовики, ігноруючи Мінські домовленості, у жовтні місяці провокували підрозділи ОС вогнем з різних видів зброї та калібрів, диверсійними групами та вогнем снайперів.

За підрахунками Штефана, небойові втрати становлять шість окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть в результаті отруєння алкоголем), та ще дев’ять отримали небойові поранення.

Аналітик зазначає, що звітність про втрати в армії загарбників “може відрізнятися в більшу сторону в зв’язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків та російськими військовими втрат. Куратори з РФ наказують систематично занижати офіційну кількість загиблих та поранених, у зв’язку з низьким так званим призовом на “військову службу за контрактом” та не бажанням в останній час захищати так звані кордони республіки”.

Раніше Штефан інформував, що втрати бойовиків у жовтні становлять близько 73 осіб убитими, у вересні – 62.

За даними “Новинарні“, в лавах ЗСУ внаслідок бойових дій у жовтні загинули дев’ять осіб. У боях були поранені 35 воїнів.

Читайте також:
Загиблі українські герої листопада: ФОТО, ІСТОРІЇ ЖИТТЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна