У жовтні було ліквідовано не менше 73 бойовиків, – аналітик

 

У жовтні 2018 року українські військові у районі проведення операції Об’єднаних  сил завдали ворогу значних втрат.

“За підсумками жовтня в підрозділах російсько-окупаційних військ “ЛДНР” були ліквідовані близько 73 бойовиків та близько 133 найманців отримали поранення різних ступенів важкості”, – підрахував аналітик Міноборони України, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

Як написав він у “Фейсбуці”, бойовики, ігноруючи Мінські домовленості, у жовтні місяці рповокували підрозділи ОС вогнем з різних видів зброї та калібрів, диверсійними групами та вогнем снайперів.

За підрахунками Штефана, небойові втрати бойовиків склали вісім осіб (суїцид, порушення заходів безпеки, смерть унаслідок хвороби), 15 – отримали за таких обставин поранення.

Аналітик зазначає, що звітність про втрати в армії загарбників “може відрізнятися в більшу сторону в зв’язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків та російськими військовими втрат. Куратори з РФ наказують систематично занижати офіційну кількість загиблих та поранених, у зв’язку з низьким так званим призовом на “військову службу за контрактом” та не бажанням в останній час захищати так звані кордони республіки”.

Місяць тому Штефан інформував, що втрати бойовиків у вересні становлять близько 62 осіб убитими.

За даними “Новинарні“, в лавах ЗСУ внаслідок бойових дій у жовтні загинули 11 осіб, ще один помер від ран унаслідок старого поранення.
У боях були поранені 43 воїни.

Читайте також:
12 загиблих за Україну в жовтні. ІСТОРІЇ, ОБЛИЧЧЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна