Фріз сподівається на фінансування Мінветеранів з-за кордону

 

Новостворене Міністерство у справах ветеранів отримуватиме фінансову допомогу від країн-партнерів.
Про це в інтерв’ю телеканалу “24” розповіла міністр Ірина Фріз.

За її словами, необхідне фінансування надійде вже у 2019 році, зокрема й іноземне.

“У мене достатньо хороші стосунки з представництвом НАТО в Україні, є певна комунікація з посольством США, крім того, вже надіслані листи міністрам у справах ветеранів США, Канади, Хорватії, Австралії. Таким чином, державний єдиний реєстр ветеранів, якого не існує в Україні, а також платформа “Є ветеран”, яку ми зробимо, будуть фінансуватися коштом донорських коштів”, – зазначила екс-депутатка.

Ірина Фріз підкреслила, що Міністерство вже функціонує.

“Вчора ми отримали реєстрацію у Мін’юсті. І це, з мого досвіду, найшвидша реєстрація в Україні”, – сказала міністр.

“Головна мета спільноти та мене особисто – об’єднати всіх ветеранів, щоб ми не поділялися на громадські організації, які використовують для прикриття політики. Я думаю, що люди йдуть проти конкретних рішень, а не проти людини. Моя мета: закласти якісну систему Міністерства, яка буде функціонувати подальші роки”, – пояснила Фріз.

Читайте також:
Активісти передали Фріз “білу книгу”,
необхідну для формування Міністерства ветеранів

Бюрократичний етап створення Мінветеранів:
що попереду і хто підходить

Як повідомляла “Новинарня“, 22 листопада Верховна Рада затвердила на посаді новоствореного Мінветеранів нардепа від БПП, колишню помічницю Петра Порошенка Ірину Фріз. Доти вона очолювала делегацію ВР України в Парламентській асамблеї НАТО.

Голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков (БПП) у червні 2017 року заявив про потребу створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.
Цю ідею підтримав також президент Петро Порошенко.

27 лютого 2018 року парламент ухвалив постанову “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни”.
В уряді було створено робочу для створення Мінветеранів.

Наразі ветерани війни і власники пільг УБД мають справу з майже 20 державними структурами й установами, що ускладнює захист їхніх прав.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна