Бюрократичний етап створення Мінветеранів: що попереду і хто підходить

 

Леся Василенко
голова ГО “Юридична сотня”

(FB)

Міністерству ветеранів бути. Рада проголосувала за міністра. Вітаю Ірину Фріз.

Імовірно, що саме міністерство буде зареєстроване вже протягом наступного тижня.

Оптимістичний сценарій, що до 28 листопада міністр зареєструє міністерство як юридичну особу, і Кабмін прийме постанову про утворення міністерства та затвердження положення про нього.

Далі буде конкурс на держсекретаря, призначення держсекретаря і формування штату.

Паралельно триватиме процес передачі функцій від Міністерства соціальної політики та ліквідація Державної служби у справах ветеранів війни. Це коротко про головне.

Про нового міністра. Знаю запитають, тому пишу свою думку.

Так, Ірина не ветеран і бойового досвіду не має (принаймні мені не відомо про це). Але. В пані міністра колосальний досвід роботи в різних державних структурах, чудовий діалог із Банковою, прекрасні відносини з народними депутатами різних фракцій, повага членів Кабміну та довіра міжнародних донорів. Це все елементи формули успіху при створенні нової інституції.

Перші 100 днів роботи міністерства будуть визначальними саме щодо встановлення його дієздатності. Це надскладний період, протягом якого для відстоювання позицій потрібно мати неабиякий арсенал інструментів, підкованість у процесуальних питаннях та підтримку представників різних гілок влади.

Часу на знайомство та вивчення системи не має. Як і не має часу підбирати та формувати команду.

Так, міністр-ветеран – це “свій” і “для своїх”. Міністр-ветеран, може, і правильно. Але не на цьому вкрай критичному етапі формування структури.

Читайте також:
Реабілітовані державою. Держслужба ветеранів і Генштаб
прозвітували про психологічну роботу з АТОвцями

Активісти створили “Білу книгу ветеранів” і закликали уряд створити міністерство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна