Активісти створили “Білу книгу ветеранів” і закликали уряд створити міністерство

 

Проектний офіс зі створення Міністерства ветеранів, створений на базі ГО
“Юридична сотня” представив аналітичний проект “Біла книга: аналіз системи державної підтримки ветеранів та їх родин в Україні” та передав його прем’єру Гройсману.

Про це “Новинарні” повідомили в ГО “Юридична сотня”.

Завантажити “Білу книгу” можна тут.

“«Біла книга» – це перше в Україні аналітичне дослідження системи державної допомоги ветеранам та їхнім сім’ям та рекомендації уряду, які були напрацьовані
громадськістю, щодо покращення цієї системи”, – розповіла керівник організації та проектного офісу зі створення Міністерства у справах ветеранів Леся Василенко.

За її словами, над концепцією Мінветеранів та над “Білою книгою” працювали представники більш як сотні громадських, волонтерських, ветеранських організацій з усіх регіонів України.

“Ми пропонуємо створити єдиний електронний реєстр ветеранів в Україні, що включає автоматизовану систему надання адміністративних послуг та облік актуальних потреб ветеранів, чітко визначити в законодавстві статус ветерана. Акселератором реформ має стати міністерство у справах ветеранів, яке здатне упорядкувати бюрократичний хаос, відкрити нові фінансові можливості підтримки ветеранів та їхніх сімей, надати голос ветеранам в уряді та парламенті”, – наголосила Василенко.

З огляду на це, громадські активісти закликають уряд прискорити створення
Міністерства у справах ветеранів України.

“19 вересня проектний офіс зі створення Міністерства ветеранів передав «Білу книгу» прем’єр-міністру України. Закликаємо уряд не гаяти часу і пришвидшити створення Міністерства”, – сказала Леся Василенко.

Як інформувала “Новинарня“, постанову щодо створення такого міністерства Верховна Рада ухвалила ще 27 лютого 2018 року. Відтоді в уряді було створено відповідну робочу групу.
За даними ЗМІ, Мінветеранів має очолити нинішня народна депутатка від БПП, колишня помічниця Петра Порошенка Ірина Фріз.

Читайте також:
“За безпеку треба платити”. “Юридична сотня” про ветеранів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.