“За безпеку треба платити”. “Юридична сотня” про ветеранів

 

Леся Василенко
голова ГО “Юридична сотня” 

(FB)

Поки вчусь розмовляти з людьми, згадуються минулі кілька тижнів і палкі дискусії навколо ветеранів і їх міністерства. Модель, яку запропонував проектний офіс і Юридична Сотня може подобатись, а може не дуже, її можна критикувати, а можна коментувати. Але. Ця модель принаймні є і є над чим працювати. А тим часом є деякі висновки, якими дуже хочу поділитись:

– на ветеранах держава не може дозволити собі економити.

– ветерани НЕ тягар і не можуть прирівнюватись до пільгових соціальних категорій.

– ветерани дуже вигідна інвестиція для держави. Особливо в Україні. Працездатні чоловіки та жінки, які отримавши мінімальну підтримку можуть стати колосальною рушійною силою економіки України. В США 6% ветеранів генерують 7% ВВП. Чому так не може бути в Україні? Вірю що може.

– від ветеранів залежить рівень безпеки і оборони держави. Відповідно немає причин чому відомство і програми для ветеранів мають коштувати громадянам менше, ніж Міноборони. Дуже просто: За безпеку треба платити.

Читайте також:
Держслужба й активісти домовилися утворити робочу групу для нового закону про ветеранів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна