Рада проголосувала за створення Міністерства ветеранів

 

На ранковому засіданні у вівторок, 27 лютого, парламент ухвалив постанову “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни”.

Як повідомляє “Новинарня“, постанову №7505 ухвалено 241 голосом.

При цьому двічі голосів бракувало. Під час першого волевиявлення проект зібрав 216 “за”, і голова ВР Андрій Парубій мусив закликати депутатів повернутися до сесійної зали і “мобілізуватися”. Спершу “за повернення” до розгляду проголосував 221 нардеп, і лише після цього зібралося понад 240 “за”.

Свої голоси дали представники всіх фракцій, крім “Опозиційного блоку” (“Відродження” – 4, “Воля народу” – 5).

Представниця “Опоблоку” Наталія Королевська заявила, що в такому міністерстві мають бути захищені всі ветерани – і праці, і МВС, і МНС, а не лише АТО.

У свою чергу представник БПП Іван Вінник зазначив, що Мінветеранів захищатиме інтереси ветеранів всіх воєн, включно з Другою світовою.

Голова фракції “Народного фронту” Максим Бурбак додав, що українське міністерство діятиме за прикладом міністерства ветеранів США.

У постанові сказано: “З метою створення ефективної системи соціального захисту ветеранів війни, враховуючи міжнародний досвід у цій сфері, Верховна Рада України постановляє:

  1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство України у справах ветеранів – центральний орган виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.
  2. Кабінету Міністрів України у місячний строк поінформувати Верховну Раду України про виконання цієї Постанови”.

Читайте також:
Фракція БПП в парламенті педалює створення Міністерства ветеранів

Як повідомляла “Новинарня“, голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков (БПП) у червні 2017 року заявив про потребу створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.
Цю ідею підтримав також президент Петро Порошенко.
Наразі ветерани війни і власники пільг УБД мають справу з майже 20 державними структурами й установами, що ускладнює захист їхніх прав.
У січні 2018 року за відповідний проект звернення ВР до Кабміну проголосував комітет Третьякова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.