Фракція БПП в парламенті педалює створення Міністерства ветеранів

 

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов запропонував у вівторок розглянути проект постанови про звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів щодо створення Міністерства у справах ветеранів (№ 7505).
Як передає “Новинарня“, про це він сказав у понеділок, 26 лютого, на погоджувальній раді парламенту.

За словами голови БПП, на сьогодні майже два десятки міністерств та інших державних структур і відомств займаються соціальним захистом ветеранів війни, проте жодна з цих установ не несе відповідальності за незадовільний стан справ у цій сфері.

“Має функціонувати єдиний державний орган, який буде нести відповідальність за всю роботу із соціального захисту ветеранів захисту ветеранів війни, учасників АТО”, – сказав Герасимов.

Як передає “Голос України“, голова фракції БПП закликав нинішнього пленарного тижня заповнити “кадрові прогалини”: призначити голову Національного банку, новий склад Центральної виборчої комісії та аудитора Національного антикорупційного бюро України.

ОНОВЛЕНО. Заступник голови фракції Блоку Порошенка, голова Комітету ВР у справах ветеранів Олександр Третьяков заявив, що його фракція може блокувати роботу Верховної Ради у вівторок, 27 лютого, якщо парламент не розгляне створення Мінветеранів.

“Я бачу, що в порядку денному є деякі закони, щодо яких ми спілкувалися, про соціальний захист військовослужбовців, але з 10 законопроектів, запропонованих комітетом щодо ветеранів, тут стоїть всього два. Найголовніше, що тут немає постанови Верховної Ради №7505 про створення Міністерства ветеранів”, – сказав Третьяков.

“Я не виключаю, Андрію Володимировичу, що завтра фракція БПП буде блокувати трибуну, щоб ви поставили цю постанову. Сьогодні це питання буде розглядатися на фракції”, – заявив Третьяков.

Депутат також попередив: “Я не виключаю, що сьогодні на комітеті дуже багато буде ветеранів – я заявлю, що це не робиться… Я не виключаю, що люди можуть вийти на вулицю. Тому я дуже прошу не гратися з цими речами, а дати людям шанс на те, що коли вони захищають свою Вітчизну, щоб вони знали, що держава про них буде далі дбати”.

Голова ВР Андрій Парубій відповів: “Я отримав лист від вашого комітету… Із нього було вибрано шість законопроектів, які готові до розгляду. Не два, а шість! Багато з тих законопроектів, які ви подали, – вони ще не можуть стояти на розгляді, бо не мають [схвалення] комітету або не включені в порядок денний сесії.
І фактично більшість із тих, які готові до розгляду, не лише включені в порядок денний сесії, з них починає роботу Верховна Рада”.

Спікер запропонував Третьякову з’ясувати, чи апарат подає йому точну інформацію про план роботи.

Читайте також:
Комітет Третьякова запустив процес створення Міністерства ветеранів

Як повідомляла “Новинарня“, голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков (БПП) у червні 2017 року заявив про потребу створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.
Цю ідею підтримав також президент Петро Порошенко.
У січні 2018 року за відповідний проект звернення ВР до Кабміну проголосував комітет Третьякова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна