Третьяков націлився на Міністерство ветеранів України

 

Голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів Олександр Третьяков виступив із закликом створити єдине Міністерство України у справах ветеранів замість майже двох десятків державних структур і відомств, що наразі займаються цією тематикою.
Про це “Новинарня” повідомляє з посиланням на заяви нардепа від БПП в інших ЗМІ.

Зазначається, що цю ідею підтримують американські партнери України.

“На зустрічі Петра Порошенка з міністром оборони США Джеймсом Меттісом під час візиту до СЩА було заявлено про необхідність створення в Україні Міністерства ветеранів та підтримки цього процесу з боку США”, – як інформує УНІАН, про це стало відомо з “джерела, близького до Білого дому”.

Зазначається, що підтримку у створенні Міністерства ветеранів України висловили також в офісі Комітету Сенату США із зовнішньої політики, сенатори Рой Блант, Бенджамін Кардін, Джин Шахін і Роберт Портман.
Про це стало відомо від учасників делегації Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів, яка відвідала Вашингтон на цьому тижні.

“Підтримку з боку США в організації ефективної системи турботи про українських ветеранів я вважаю таким же пріоритетом, як і надання Україні летальної зброї”, – заявив Олександр Третьяков, голова профільного комітету ВР.

За його словами, держави-лідери НАТО вже давно беруть участь у різних збройних конфліктах. Цей досвід змусив їх шукати ефективні способи допомоги своїм військовим ветеранам. У більшості випадків частиною рішення стало створення відповідних окремих міністерств. Таким шляхом пішли США, Велика Британія, Канада, Австралія, Хорватія, Південна Корея.

Зазначається, що зараз в Україні діє 19 суб’єктів щодо забезпечення реалізації прав на пільги та інші державні гарантії ветеранів.

“Враховуючи кількість цих відомств, надзвичайно важко проконтролювати потік коштів, що виділяються на соціальну підтримку цієї категорії громадян. Зосередження матеріальної бази в одному міністерстві краще забезпечить цільове використання коштів і одночасно контроль за їх витрачанням”, – передає УНІАН слова Третьякова.

Як повідомляла “Новинарня“, в Україні жодне відомство не рахує суїциди ветеранів бойових дій.

Як відомо, 47-річний Олександр Третьяков – значний бізнесмен, у політиці з 2002 року. Народний депутат IV-VI, VIII скликань. Керівник кабінету президента України Ющенка (в 2005 році). ЗМІ зараховували його до групи т. зв. “любих друзів” (Мартиненко, Жванія та ін.).
До нинішньої Верховної Ради обраний від мажоритарного округу №219 у Києві.
З кінця 2014 року – голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.
Заступник голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка.

Читайте також:
Кабмін прийняв відставку голови Держслужби ветеранів.
Нового обиратимуть з громадськістю

Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються за психологічну адаптацію учасників АТО

Реабілітовані державою. Держслужба ветеранів і Генштаб прозвітували
про психологічну роботу з АТОвцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна