Комітет Третьякова запустив процес створення Міністерства ветеранів

 

Комітет Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій і АТО та людей з інвалідністю запустив створення в Україні Міністерства ветеранів.
Як повідомляє “Новинарня“, рішення в цьому напрямку було ухвалено на засіданні комітету в середу, 17 січня.

“На засіданні заслухано питання щодо посилення соціального захисту учасників АТО, в тому числі шляхом утворення Міністерства у справах ветеранів України.
Прийнято рішення підготувати та внести від комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови ВРУ «Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів – центрального органу виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни»”, – повідомили в комітеті.

Таким чином, комітет підтримав ініціативу свого голови Олександра Третьякова (фракція БПП), вперше оголошену ним у червні 2017 року.

Тоді зазначалося, що в Україні діє 19 державних структур і відомств щодо забезпечення реалізації прав на пільги та інші державні гарантії ветеранів.
“Враховуючи кількість цих відомств, надзвичайно важко проконтролювати потік коштів, що виділяються на соціальну підтримку цієї категорії громадян. Зосередження матеріальної бази в одному міністерстві краще забезпечить цільове використання коштів і одночасно контроль за їх витрачанням”, – заявляв Третьяков.

Цю ідею підтримав також президент Петро Порошенко.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна