З початку року Держслужба зайнятості перенавчила понад 700 ветеранів АТО. ІНША СТАТИСТИКА

 

Серед 27,4 тисячі осіб, які в січні-липні 2017 року пройшли професійне навчання в центрах професійно-технічної освіти при Державній службі зайнятості (ЦПТО ДСЗ), було понад 700 демобілізованих учасників АТО.
Про це “Новинарні” повідомили у Державній службі зайнятості у відповідь на запит щодо започаткування власної справи учасниками бойових дій, які після демобілізації вирішили змінити професію чи рід занять.

Очевидно, що порівняно з минулим роком кількість перенавчених ЦПТО ДСЗ ветеранів зросте. Адже протягом усього 2016 року професійне навчання в центрах профтехосвіти пройшли 746 демобілізованих учасників АТО (із 36,7 тис.).

Як зазначають у Держслужбі, крім професійного навчання, в ЦПТО ДСЗ здійснюється підвищення кваліфікації безробітних за напрямком “організація підприємницької діяльності”.
Протягом 2016 року таке навчання пройшли 292 безробітних громадян з числа учасників АТО, а за перші сім місяців 2017 року – 190 АТОвців.

Рівень працевлаштування випускників ЦПТО ДСЗ у 2016 році становив 95,1%.

Загалом у структурі Держслужби зайнятості функціонує 11 центрів професійно-технічної освіти: у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Професійне навчання в ЦПТО ДСЗ здійснюється за 80 робітничими професіями та майже 230 тематиками курсів цільового призначення, затребуваними на ринку праці.

Окрім того, як уже повідомляла “Новинарня“, 851 безробітних  з числа демобілізованих учасників АТО протягом 2016 року отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи.
Упродовж січня-липня 2017-го такий фінансовий внесок на відкриття свого бізнесу від держави отримали 343 ветерани АТО.

В Держслужбі пояснюють: зменшення чисельності учасників АТО, які отримали фінансову допомоги для відкриття бізнесу, пов’язане зі значним скороченням чисельності зареєстрованих безробітних цієї категорії (за вказаний період по допомогу звернулися 9,9 тисяч учасників АТО – це вдвічі менше, ніж за аналогічний період минулого року).

Для забезпечення поінформованості демобілізованих учасників АТО щодо питань реєстрації та отримання соціальних послуг у всіх центрах зайнятості:

  • створено спеціальні інформаційні куточки для учасників АТО;
  • проводяться спеціальні семінари та тренінги з використанням сучасних методик, метою яких є соціальна адаптація учасників АТО до ринку праці;
  • можна отримати дорожню карту “Як знайти роботу демобілізованим учасникам антитерористичної операції” та Пам’ятку для учасників антитерористичної операції.

Також зазначається, що “служба зайнятості тісно співпрацює з військовими частинами та військкоматами, громадськими та волонтерськими організаціями, з метою надання послуг з соціальної адаптації та психологічної підтримки центри зайнятості активно взаємодіють з науковими установами, закладами освіти, охорони здоров’я”.

Для прискорення працевлаштування безробітних учасників АТО після демобілізації центри зайнятості  проводять спеціальні заходи: ярмарки вакансій, дні відкритих дверей на підприємствах, презентації роботодавців тощо.

Детальніше про те, як ветеранові АТО отримати допомогу від держави й відкрити власну справу, читайте у великому матеріалі “Новинарні“:

Власний бізнес АТОвців: допомога держави, побратимів, поради тих, кому вдалося

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна