Активісти передали Фріз “білу книгу”, необхідну для формування Міністерства ветеранів

 

Представники ГО “Юридична сотня”, на базі якої було влаштовано проектний офіс зі створення Міністерства у справах ветеранів, передала новообраному міністру Ірині Фріз матеріали для організації майбутнього Міністерства.
Публічна передача відбулася 26 листопада на прес-конференції в “Укрінформі”.

Напрацювання, які назвали “Біла книга: аналіз системи державної підтримки ветеранів та їх сімей в Україні“, передала Фріз голова “Юрсотні” Леся Василенко.

За її словами, матеріали “стосуються аналізу всього того, що відбувалося останні п’ять років у галузі ветеранських справ в Україні”.

“Тут розглядається, хто є ветеранами, їх пільги, забезпечення потреб ветеранів на місцевому рівні, аналіз відповідності пільг та гарантій потребам ветеранів”, – сказала Василенко.

Проектний офіс рекомендує міністерству створити єдиний реєстр з обліком всіх потреб, які виникають у ветеранів, систему територіального представництва міністерства на місцях, врегулювати роботу з неурядовими організаціями.

“У книзі є 90% необхідної бази, яку потрібно використати при створенні міністерства, і вона буде основоположною для нас”, – зазначила Ірина Фріз.

Нагадаємо, нардеп із БПП Ірина Фріз була призначена Верховною Радою на посаду міністра у справах ветеранів 22 листопада.

Читайте також:
Активісти створили “Білу книгу ветеранів” і закликали уряд створити міністерство

Бюрократичний етап створення Мінветеранів:
що попереду і хто підходить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна