Непогано облаштувався. У мережі показали фото маєтку бойовика “Хмурого”, який брав участь у збитті MH17

 

Cпільнота ОСІНТ-розслідувачів InformNapalm опублікувала фотографії присадибної території та будинку російського військового Сергія Дубинського (позивний “Хмурий”), ймовірно причетного до збиття на Донбасі малайзійського “Боїнга” рейсу МH17 у 2014 році.

На сайті спільноти зазначається, що колишній начальник розвідки “ДНР” Дубинський у кінці травня 2018 року ділився цими фотографіями у закритому листуванні зі своїми бойовими товаришами.

Як видно на світлинах, екс-військовий живе заможно, в новому сучасному котежді з доглянутою територією.

 

“У будинку “Хмурого” є камін, акваріум з рибками і фотошпалери з білими трояндами. Внутрішній двір прикрашений арт-інсталяціями з млином і возом”, – пише InformNapalm.

Yочатку 2017 року “Інформнапалм” публікував передані йому від організації “Європростір” дані з точною адресою місця проживання Дубинського: Російська Федерація, Ростовська область, Аксайського району, хутір Великий Лог, вулиця Молодіжна, 4В.

“У липні 2017 року голландські журналісти з телевізійної програми Nieuwsuur, слідуючи адресою Дубинського, опублікованої на InformNapalm, побічно підтвердили місце проживання підозрюваного.
Знімальна група Nieuwsuur відвідала його приватний будинок в Ростовській області Росії, але їх не впустили навіть на поріг, а сам Сергій Дубинський відмовився розмовляти з пресою”, – йдеться в матеріалі.

 
 

Читайте також:
Нідерланди: суд у справі збитого “Боїнга” MH17 пройде в Гаазі

Справа MH17: з’явилося відео розслідування Міжнародної слідчої групи

Як писала “Новинарня“, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом “Бук”, який прибув із Росії.

Особу одного з російських фігурантів прослуховувань, опублікованих JIT, вдалося встановити – це російський військовий Сергій Дубинський (Дубінський) “Хмурий”.

Наприкінці 1980-х років він проходив службу в розвідувальній роті 181-го полку ЗС СРСР в Афганістані.
Походить із селища Велика Новосілка Донецької області.

У 90-х роках Дубинський брав участь у війнах в Осетії та Чечні, де вочевидь познайомився з Ігорем Гіркіним (“Стрєлков”, ватажок бойовиків “ДНР” на початку війни 2014 року).

У Росії “Хмурий” вийшов в запас в чині полковника, в “армії ДНР” йому звання “генерал-майор” та зробили начальником “ГРУ ДНР”.

Сергій Дубінський (у центрі) в Донецьку 2014 року. З ним – російський актор Іван Охлобистін і дружина Охлобистіна Оксана Арбузова

Лідер “Самооборони Запоріжжя” Сергій Тіунов упізнав у “Хмурому” свого товариша по службі в Афгані. Він мав із ним розмову про збитий “Боїнг” та каже, що Дубинський не збивав літак, а лише доставив ЗРК на Донеччину.

Спільнота розслідувачів “Інформнапалм” зазначала, що в Дубинського є рідний брат, який мешкає і займається бізнесом у Києві.

5 червня 2017 року волонтерська команда розслідувачів Bellingcat заявила, що їм вдалося виявити “відсутню ланку” для ідентифікації російського “Бука”, який збив малайзійський “Боїнг”. Вони знайшли в соцмережах фотографію, на якій видно маркування ЗРК “Бук” №332, знятого до його транспортування в колоні до України в червні 2014 року.

Розслідувачі стверджують, що “Бук” був приписаний до 53-ї зенітно-ракетної бригади ЗС РФ з Курська. Експертам вдалося з’ясувати маршрут та визначити коло інших осіб, які могли бути причетні до транспортування ЗРК по російській території.

24 травня 2018 року те саме заявила Міжнародна слідча група: рейс MH17 збив “Бук” російської 53-ї бригади з Курська.

Парламент Нідерландів 12 червня схвалив угоду між Гаагою й Києвом з метою спростити можливе переслідування осіб, відповідальних за аварію малайзійського “Боїнга”. Затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді. Відповідно до угоди, якщо будуть винесені обвинувальні вироки, вони можуть бути приведені у виконання на території України – у разі, якщо засуджених не видадуть Нідерландам.

Читайте також:
П’ять країн підписали угоду щодо покарання винних у трагедії “Боїнга”
рейсу MH17

Микола Федорович “Дельфін”. Встановлено російського генерала,
що був ключовою фігурою у збитті рейсу MH17

Австралієць, троє дітей якого загинули в MH17, написав Трампу обуреного листа

За висновком Bellingcat, “Бук” перевозив відставний полковник ЗС РФ Сергій Дубинський (“Хмурий”)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна