П’ять країн підписали угоду щодо покарання винних у трагедії “Боїнга” рейсу MH17

 

Представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України підписали угоду, в якій підтвердили свою політичну підтримку і прихильність співпраці з питання покарання винних в аварії пасажирського “Боїнга” рейсу MH17 в липні 2014 року.
Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Нідерландів.

“Підписавши цю угоду, сторони підтвердили свою прихильність висуненню обвинувачень та організації судового процесу над підозрюваними і погодилися продовжувати співробітництво для виконання резолюції Рпдт Безпеки ООН №2166”, – сказано в заяві.

Зазначається, що п’ять країн уже працюють разом у Спільній слідчій групі (ССГ), яка займається кримінальним розслідуванням трагедії літака “Малайзійських авіаліній”.
Раніше в цьому році ССГ прийняла рішення про те, що судовий процес над підозрюваними буде організовано в Нідерландах.

“ССГ схиляється до того, щоб винні були покарані, і ця угода є прямим свідченням цього. У липні ми вирішили, що обвинувачення будуть висуватися в Нідерландах за голландськими законами, але за активної підтримки з боку світової спільноти. Зрештою це робиться в інтересах не тільки голландських жертв трагедії, але і всіх інших людей, загиблих в авіакатастрофі. Загибель 298 невинних людей не повинна залишитися безкарною”, – заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

Читайте також:
Винних у загибелі “Боїнга” рейсу МН17 судитимуть у Нідерландах

Нідерланди міняють законодавство для заочного суду над тими,
хто збив рейс MH17, – Зеркаль

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року біля Тореза в Донецькій області (район, підконтрольний бойовикам “ДНР”).
Загинули 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито ракетним комплексом, який прибув із Росії.
В РФ заперечують будь-які докази їх причетності до злочину.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 червня ц.р. команда розслідувачів Bellingcat заявила, що їм вдалося виявити “відсутню ланку” для ідентифікації російського “Бука”, який збив малайзійський “Боїнг”. Вони знайшли в соцмережах фотографію, на якій видно маркування ЗРК “Бук” №332, знятого до його транспортування в колоні до України в червні 2014 року.

Також Bellingcat визначив особи сімох військових водіїв РФ, які тоді транспортували “Буки” з Курської області на Донбас.

Читайте також:
Розслідування катастрофи MH17: голос організатора перевезення комплексу “Бук” належить генералу з РФ Дубінському

Генпрокуратура встановила сто людей,
причетних до збиття з “Бука” літака рейсу MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна