Справа MH17: з’явилося відео розслідування Міжнародної слідчої групи

 

У мережі з’явилося відео з матеріалами розслідування Міжнародної слідчої групи (JIT) стосовно падінная “Боїнгу” авіакомпанії Malaysia Airlines в Донецькій області у червні 2014 року. 13-хвилинний ролик оприлюднено на офіціному Youtube-каналі поліції Нідерландів.

На відео члени слідчної групи за допомогою наявних записів, фото, карт на схем пояснюють, як вони дійшли висновку про те, що ЗРК “Бук”, який збив літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді міноборони Росії.

Всі коментарі на відео – англійською мовою, але автори додали субтитри російською.

Цей ролик також був продемонстрований на прес-конференції JIT в Гаазі 24 травня.

Читайте також:
Іспанський “диспетчер Карлос” визнав, що за гроші з РФ брехав
про збиття “Боїнга” MH17 Україною

Справа MH17: родичі жертв відсудили в Гіркіна $400 млн.

Як писала “Новинарня“, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом “Бук”, який прибув із Росії.

Особу одного з російських фігурантів прослуховувань, опублікованих JIT, вдалося встановити – це російський військовий Сергій Дубинський “Хмурий”.

5 червня 2017 року волонтерська команда розслідувачів Bellingcat заявила, що їм вдалося виявити “відсутню ланку” для ідентифікації російського “Бука”, який збив малайзійський “Боїнг”. Вони знайшли в соцмережах фотографію, на якій видно маркування ЗРК “Бук” №332, знятого до його транспортування в колоні до України в червні 2014 року.

Розслідувачі стверджують, що “Бук” був приписаний до 53-ї зенітно-ракетної бригади ЗС РФ з Курська. Експертам вдалося з’ясувати маршрут та визначити коло інших осіб, які могли бути причетні до транспортування ЗРК по російській території.

Також Bellingcat визначив особи сімох військових водіїв РФ, які тоді транспортували “Буки” з Курської області на Донбас.

Читайте також:
П’ять країн підписали угоду щодо покарання винних у трагедії “Боїнга” рейсу MH17

Микола Федорович “Дельфін”. Встановлено російського генерала,
що був ключовою фігурою у збитті рейсу MH17

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.