В Україні можуть заборонити голлівудський бойовик про порятунок президента Росії. УТОЧНЕНО

уточнено

В Україні голлівудський бойовик Hunter Killer (“Мисливець-вбивця”) з Гері Олдманом та Джерардом Батлером у головних ролях не отримав прокатного посвідчення та не зміг вийти у прокат.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

У фільмі йдеться про капітана американського підводного човна Hunter Killer (Джерард Батлер), який намагається врятувати світ від війни, яку може спричинити переворот в Росії, де президента захопив в заручники міністр оборони. Американські військові рятують російського політика.

В Україні фільм не отримав прокатне посвідчення від Держкіно через те, що картина зображує військову міць країни-агресора — Росії. А це суперечить закону України про кінематограф, повідомили у Мінкульті.

УТОЧНЕННЯ
Водночас сайт “Медианяня” повідомляє, що жодних рішень щодо того, чи вийде Hunter Killer в український прокат, станом на 2 листопада ухвалено не було.

Як повідомив виданню перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, на даний момент фільм ще проходить експертну комісію”.

Фільм Hunter Killer мав вийти на українські екрани 25 жовтня.

А в четвер, 1 листопада, фільм було знято з прокату в Росії.

Причиною назвали те, що дистриб’ютор вчасно не надав копію картини в добрій якості. Деякі ЗМІ вважають, що фільм зняли з прокату через сюжет.

У США стрічка Hunter Killer вийшла в прокат 26 жовтня і за перший вікенд зібрала 6,7 млн доларів.

Читайте також:
Італійський кінофестиваль показав антиукраїнський фільм про війну на Донбасі

У Варшаві на відкритті кінофестивалю “Ukraїna!” підтримали Сенцова. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна