Янукович не виступив з останнім словом у суді: засідання перенесли

 

Адвокат Януковича Олександр Горошинський заявив, що президент-утікач знову просить брати участь у суді за допомогою відеоконференції.

“Янукович просить суд забезпечити його право на виступ у кримінальному провадженні з використанням правової допомоги Горошинського на території РФ”, — передав Горошинський та додав, що для цього просить відкласти розгляд справи до того, поки адвокат не отримає реєстрації в реєстрі РФ, повідомляє “Громадське”.

За словами адвоката, згідно з російським законодавством, кожен іноземний адвокат повинен зареєструватися у відповідному реєстрі в Росії, проте ця процедура досі продовжується.

Суддя Владислав Дев’ятко погодився надати “розумні терміни” для реєстрації.

“Якщо реєстрація не відбудеться у зазначений термін, інтереси Януковича на території РФ під час відеоконференції, коли він звертатиметься до суду з останнім словом, можуть захищати адвокати Сердюк та Федоренко, які включені до реєстру”, — сказав суддя.

Суд переніс засідання на 24 жовтня 9:00 ранку.

Як повідомляла “Новинарня“, обвинувачуваного в державній зраді екс-президента-втікача Віктора Януковича представляє новий адвокат – Олександр Горошинський, який також захищає інтереси екс-“беркутівців” у справі про масові розстріли учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев’ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня.
Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Судовий процес у цьому провадженні почався в Оболонському райсуді у травні 2017 року.
Суддя Дев’ятко вже оголошував про перехід до дебатів – 19 квітня.

Захист Януковича неодноразово вдавався до затягування цього процесу, зокрема через відкликання адвокатів.

30 липня Оболонський районний суд Києва переніс початок судових дебатів у справі про держзраду Януковича у зв’язку з тим, що не прийшли адвокати обвинуваченого.

Дебати фактично почалися 16 серпня. Цього дня представник прокуратури у своєму виступі попросив засудити екс-президента до 15 років тюрми.

Під час перерви в суді виникла сутичка, спричинена платним адвокатом з об’єднання Aver Lex Віталієм Сердюком. Саботуючи дебати, він намагався заблокувати залучення судом безоплатного адвоката Юрія Рябовола.
Після цього прокуратура відкрила справу проти адвокатів Януковича.

Читайте також:
Колишнього міністра юстиції Лавриновича судять за допомогу Януковичу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.