Суд у справі про держзраду Януковича оголосив про перехід до дебатів

 

Суд у справі про державну зраду екс-президента-втікача Віктора Януковича перейшов до стадії судових дебатів.

Про це на засіданні Оболонського районного суду у вівторок, 17 липня, заявив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

“За понад рік слухання справи судом було досягнуто ефективного її розгляду. Зокрема, було допитано 52 свідки, 15 з яких – за ініціативою сторони захисту, дослідженні десятки томів доказів, переглянуті десятки годин відео- і аудіодоказів, більшість за поданням сторони захисту”, – сказав суддя.

За словами Дев’ятка, захист намагається затягнути справу і просить про повторне дослідження уже відомих доказів.

“Суд ухвалив відновити судові дебати. Судові дебати оголошено відкритими”, – заявив суддя, якого цитує “Українська правда”.

За словами Владислава Дев’ятка, суд вислухав всі аргументи сторін і перейде до судових дебатів на наступному засіданні 30 липня, о 10:30.

“Ми ще 6 червня визначилися, що 30 липня переходимо до судових дебатів. Сьогодні жоден із задоволених судом свідків на засідання не з’явився”, – пояснив Дев’ятко.

За словами судді, якщо адвокати Януковича не прийдуть на засідання 30 липня, то суддя буде змушений призначити йому державного захисника.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що у справі не було допитано всіх свідків і таке рішення судді “свідчить про прагнення пришвидшити справу” та ухвалити вирок до Дня Незалежності, як вказував генпрокурор Юрій Луценко.

Як інформувала “Новинарня“, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Судовий процес у цьому провадженні почався в Оболонському райсуді у травні 2017 року.
Суддя Дев’ятко вже оголошував про перехід до дебатів – 19 квітня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна