Справа про держзраду Януковича: суд перейшов до дебатів, адвокати обурені

 

Оболонський районний суд Києва, який розглядає справу про державну зраду екс-президента-втікача Віктора Януковича, перейшов до стадії судових дебатів.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 18 квітня, оголосив головуючий суддя Владислав Дев’ятко, надавши слово стороні обвинувачення.

Перед цим суд заслухав останнього, як виявилося, свідка захисту – екс-начальника Генштабу ЗСУ, екс-командувача ВМСУ часів Януковича Юрія Ільїна, який давав свідчення шляхом відеомосту з окупованого Росією Криму.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що рішення суду про завершення допитів свідків захисту – “незаконне і прийняте під грубим політичним тиском”.

За словами Сердюка, не допитано ще більше десяти свідків захисту. Зокрема на засіданні в четвер суд відмовився заслуховувати колишнього командувача ВВ МВС Станіслава Шуляка та екс-голову СБУ Олександра Якименка, які, за словами адвокатів, підтвердили своє перебування в Росії та висловили бажання дати свідчення шляхом відеозв’язку.

Також Сердюк звинуватив суд у “виконанні політичного замовлення” та прагненні “винести остаточне рішення до першотравневих свят”.

На це суддя Дев’ятко заявив, що розуміє неготовність сторони захисту до дебатів на даний момент, та запевнив, що не буде давати слово адвокатам до 1 травня, а наразі слово має сторона обвинувачення.

Однак схвильований Сердюк перебив промову прокурора Руслана Кравченка та оголосив, що на знак протесту адвокати залишають залу судового засідання.

Дев’ятко зупинив прокурора оголосив перерву в засіданні до 10.00 3 травня.

Читайте також:
Янукович у Москві поскаржився на життя й заявив, що просив Путіна
вводити не війська, а “миротворчу місію”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна