Колишнього міністра юстиції Лавриновича судять за допомогу Януковичу

 

Подільський районний суд Києва розпочав розглядати по суті справу екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича. Прокурори Генеральної прокуратури України  зачитали йому обвинувальний акт у стислому викладенні.

Лавриновичу інкримінують вступ у змову з колишнім президентом України Віктором Януковичем, передає Deutsche Welle.

У матеріалах вказано, що разом зі своїм першим заступником Володимиром Богатирем і групою невстановлених осіб посадовець допоміг колишньому президентові узурпувати владу, повернувши неконституційним шляхом Конституцію зразка 1996 року, за якою Україна знову стала президентсько-парламентською республікою.

Справа Лавриновича складається із ста томів.

За словами прокурора ГПУ Яніса Сімонова, колишньому міністрові юстиції загрожує  до 10 років позбавлення волі. 

“На цьому етапі немає підстав просити суд про запобіжний захід у вигляді арешту для Олександра Лавриновича, адже він з’являється на судові засідання”, — роз’яснив прокурор.

Як інформувала “Новинарня“, Служба безпеки України затримала керівника протоколу і перекладача прем’єр-міністра Гройсмана Станіслава Єжова за підозрою у роботі на російські спецслужби. Йому висунули обвинувачення у державній зраді, за це “світить” від 10 до 15 років позбавлення волі.

Раніше Єжов працював у посольстві України в США, а також в адміністрації президента. В управлінні протоколу Кабміну він відповідав, зокрема за переклад зустрічей з іноземними делегаціями. Єжов постійно супровджував прем’єра Володимира Гройсмана у закордонних поїздках.

За версією слідства, з допомогою спеціального обладнання, чиновник збирав інформацію про діяльність урядових структур і передавав спецслужбам Росії.

Читайте також:
Екс-чоловіка олімпійської чемпіонки Подкопаєвої підозрюють у державній зраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна