СБУ затримала перекладача Гройсмана за шпигунство на Росію

 

Співробітники контррозвідки Служби безпеки затримали за шпигунство на користь Росії Станіслава Єжова, який працював на посаді заступника керівника протоколу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на джерело.

Воно розповіло, що раніше Єжов працював у посольстві України в США та в Адміністрації президента.

У протоколі він відповідав, зокрема за переклад зустрічей з іноземними делегаціями і часто сам здійснював переклад.

“Із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом він почав працювати ще у Верховній Раді й разом із ним перейшов працювати в Кабмін”, – зазначає інформагенція.

Раніше 20 грудня прес-центр СБУ повідомив, що співробітники контррозвідки Служби безпеки викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії.

“Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, шо співробітники СБУ затримали агента російських спецслужб на робочому місці за сприяння керівництва українського уряду.

“Чиновник мав доступ до достатньо вузької інсайдерської інформації Кабінету міністрів. Він користувався повагою. Він дуже відповідально, старанно та творчо працював на російські спецслужби”, – розповів начальник департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров телеканалу “Прямий“.

Затриманого у кайданках  повезли до СІЗО.

Читайте також:
Обмін вінницької в’язниці на свободу в “ДНР”: історія одного шпигуна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.