Екс-чоловіка олімпійської чемпіонки Подкопаєвої підозрюють у державній зраді

 

Служба безпеки України підозрює бізнесмена, колишнього чоловіка олімпійської чемпіонки з гімнастики Лілії Подкопаєвої Тимофія Нагорного в державній зраді.

Про факт  його затримання повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська у коментарі “Укрінформу”.

Товариш Нагорного, Роман Реведжук у понеділок, 8 жовтня, написав у Facebook,  що “декілька днів тому Служба безпеки України арештувала Нагорного, його звинувачують за ст. 111 КК — державна зрада. Згодом Печерський районний суд змінив кваліфікацію на заміну тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 528 тисяч 600 грн. СБУ подали апеляцію, суд призначено на середу, 10 жовтня”.

Реведжук заявив, що, за його даними, арештували Тимофія Нагорного через спілкування із російським бізнесменом Олексієм Дашутіним. Нібито зафіксовано розмову, в якій поставлені під сумнів національні інтереси України. Він написав, що Нагорний критикував владу — “це нормально, причому від слова абсолютно. Живемо у демократичній країні… Натомість Тимофій робив це непублічно, а інколи у приватних бесідах. У мене глибокі сумніви, що у намірах Тимофія могла бути державна зрада”.

Як зазначається, Дашутіна у 2014 році засудили до чотирьох років колонії загального режиму у РФ, за фактом махінацій, перевищення повноважень та розкрадання майна Міністерства оборони РФ. Проте йому вдалося уникнути покарання.

Тимофій Нагорний є колишнім чоловіком української гімнастки Лілії Подкопаєвої. У них двоє спільних дітей.

У 2014 році його затримували в Москві під часу  Маршу миру і протримали під арештом декілька діб. Однак про причини свого затримання бізнесмен тоді так і не повідомив.

Сьогодні Нагорний перебуває у слідчому ізоляторі.

Читайте також:
Депутат Чорновол взяла на поруки начальника поліції Дружківки, затриманого на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна