Адвокати Януковича зірвали початок дебатів у справі про держзраду

 

Оболонський районний суд Києва переніс початок судових дебатів у справі про держзраду Віктора Януковича у зв’язку з тим, що не прийшли адвокати обвинуваченого.

Про це на засіданні в понеділок, 30 липня, повідомив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

“У судове засідання з’явилася сторона обвинувачення, сторона захисту у судові дебати не прибула”, – сказав суддя.

За його словами, таким чином адвокати Януковича “зірвали судові дебати”.

Як передає “Українська правда“, суддя Дев’ятко відзначив, що 30 липня захист екс-президента подав до суду клопотання “про нібито поважність причин неявки та відкладення судового засідання”.

“У цій заяві захисники повідомляють, що вони не прибудуть на судові дебати, оскільки перебувають у Верховному суді, де розглядають їхнє питання про зміну підсудності даної справи”, – сказав суддя.

Владислав Дев’ятко оголосив, що розгляд справи продовжиться у вівторок, 31 липня, о 10:00.

Адвокат Віталій Сердюк в ефірі каналу “112 Україна” заявив, що сторона захисту вимагає продовжити допит свідків замість дебатів.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев’ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня.

Як інформувала “Новинарня“, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Судовий процес у цьому провадженні почався в Оболонському райсуді у травні 2017 року.
Суддя Дев’ятко вже оголошував про перехід до дебатів – 19 квітня.

Захист Януковича неодноразово вдавався до затягування цього процесу, зокерма через відкликання адвокатів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна