“Імовірно, це закладка – бачили двох підозрілих”, – Матіос про причини вибухів в Ічні

 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що за чотири дні до вибухів на Ічнянському арсеналі бачили поруч двох підозрілих чоловіків у камуфляжі.

Про це він сказав 19 жовтня в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достеменно встановлено, що 4-го числа, тобто, за чотири дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені дві людини у камуфляжній формі, які у нічний час, о 2:00, пересувалися по периметру”, – розповів Матіос.

За його словами, тоді одразу підняли наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося. Після цього була посилена охорона.

“Швидше за все, це була закладка [вибухівки]”, – підкреслив головний військовий прокурор.

Раніше Анатолій Матіос заявляв в інтерв’ю ЗМІ, що в момент початку вибухів на 6-му арсеналі в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

Читайте також:
Полторак розповів, скільки боєприпасів було на 6-му арсеналі до пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна