Турчинов доручив створити групу для кібербезпеки виборів-2019

 

Секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов доручив створити міжвідомчу робочу групу для безпечного функціонування інформаційно-аналітичної системи “Вибори” під час проведення виборів в Україні у 2019 році.
Про це 18 жовтня повідомила прес-служба РНБО.

Таке рішення ухвалене за підсумками засідання Національного координаційного центру кібербезпеки під головуванням секретаря Радбезу.

“За результатами обговорення Центральній виборчій комісії, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, Службі безпеки України, Національній поліції України доручено утворити міжвідомчу робочу групу для забезпечення надійного та безпечного функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» під час проведення чергових виборів президента України та народних депутатів України у 2019 році”, – сказано в повідомленні.

Крім того, силовим структурам, що відповідають за кіберзахист і кібербезпеку, доручено забезпечити своєчасне виявлення, попередження та локалізації можливих кіберінцидентів та кібератак на інформаційні системи та державні електронні інформаційні ресурси ЦВК.

Також відбудуться кібернавчання з відпрацювання спільних заходів з кіберзахисту та протидії зовнішнім втручанням у роботу інформаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем ЦВК.

Нацполіції України доручено забезпечити належну охорону телекомунікаційного обладнання та мереж, необхідних для здійснення обміну даними між центральним вузлом та окремими регіональними органами адміністрування Держреєстру виборців.

Під час засідання координаційного центру також були визначені завдання щодо модернізації та оновлення комплексної системи захисту інформації Автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” та ЄІАС “Вибори” із застосуванням для захисту інформації, що передається в системах, сучасних засобів криптографічного захисту інформації тощо.

Центрвиборчокму також нададуть методичну і практичну допомогу щодо належного захисту її офіційних інтернет-сайтів, проведуть відповідну підготовку та навчання задіяного у роботі системи персоналу.

Окрім того, на засіданні під головуванням Турчинова ухвалили комплексне рішення про посилення кіберзахисту об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також створення для потреб Міноборони, Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, СБУ, Нацполіції, Нацбанку України, розвідувальних органів єдиної інтерактивної бази даних про кіберінциденти.

Читайте також:
Турчинов відкрив при РНБО Центр реагування на кіберзагрози

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.