Турчинов відкрив при РНБО Центр реагування на кіберзагрози

 

В Україні при Раді нацбезпеки стартував Координаційний центр реагування на кіберзагрози (Cyber Threat Response Centre, CRC), який співпрацюватиме з колегами із країн НАТО.
Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на відкритті центру.

“Центр, який побудовано в Україні, співпрацюватиме з аналогічними центрами країн НАТО. Взаємодіючи з ними, ми значно покращимо якість реагування на кіберінциденти за рахунок обміну інформацією, підтягування потужних обчислювальних машин і ресурсів. Все це дає можливість і інформувати наших колег, і використовувати від них інформацію в онлайн-режимі”, – заявив Турчинов в ефірі каналу “112 Україна“.

Новий центр реагування на кіберзагрози має виявляти проблему на ранніх стадіях.

“Центр, який ми відкрили, виявляє на ранніх стадіях проблему. Раніше як ми діяли? Пішла кібератака, розпочалася агресія, і вже коли відбулось зараження багатьох інформресурсів, після цього починали діяти підрозділи, які відповідають за кібербезпеку”, – заявляє Турчинов.

“Тут зараз, коли починається кібератака, час іде не на години навіть, а на хвилини. Саме цей кіберцентр з його можливостями дозволяє виявляти саме тільки-но атака почалася – відразу на моніторі видно навіть напрямок кібератаки, відразу можна визначити, в якому сегменті вона відбувається – у державному, приватному, яку інфраструктуру задіяно”, – заявив Турчинов.

За словами Турчинова, після виявлення кібератаки будуть ухвалюватися рішення, щоб задіяти ресурси СБУ, Нацполіції, аби локалізувати загрозу і провести оперативне затримання, якщо кіберзлочинці перебувають на території країни.

Функція, яку виконуватиме центр, – це також моніторинг мереж, сказав Турчинов.

Читайте також:
СБУ попереджає про нові можливі кібератаки на Україну

Джерела в ЦРУ: вірусом Petya Україну підривали російські військові хакери з ГУ ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна