Італія скаже “ні” продовженню санкцій проти Росії, – віце-прем’єр Сальвіні

 

Під час візиту до Москви заступник прем’єр-міністра Італії Маттео Сальвіні заявив, що його країна може заблокувати наступне продовження санкцій проти Росії.

Британська газета Daily Telegraph цитує слова “промосковського” політика про те, що введені в 2014 році санкції, чинні поки що до січня 2019 року, є “економічним, соціальним і культурним божевіллям і абсурдом”, який обходиться італійському бізнесу в мільярди євро.

“Якщо нас попросять схвалити [санкції], то ми скажемо “ні”, – заявив віце-прем’єр-міністр від право-популістської партії “Ліга Півночі” на зустрічі з представниками бізнесу в столиці РФ.

В теорії, пише видання, Італія може використовувати своє право вето, але, як зазначив Сальвіні, використовувати його можна лише один раз, а в його країни накопичилося до керівництва ЄС кілька претензій, що стосуються прийому мігрантів, розподілу бюджету та оподаткування Євросоюзу.

Сальвіні зазначив, що антиросійські санкції привели до того, що високу ціну за них платить італійський малий і середній бізнес та, зрештою, італійські громадяни.

“Ми розраховуємо на те, що вони в Брюсселі достатньо розумні люди, щоб зрозуміти, що вони вже перебрали і потрібно повертатися до нормальних відносин між ЄС, Італією і Росією”, – сказав Маттео Сальвіні.

Також він висловився проти проведення навчань НАТО у країнах Балтії і Польщі, тому що, на його думку, “проблеми 2018 року повинні вирішуватися за столом переговорів, а не танками на кордонах”.

“Дейлі телеграф” зазначає, що схожих поглядів дотримується і прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте, який повинен прибути з офіційним візитом у Москву і зустрітися з Путіним наступного тижня.
Він вважає, що антиросійські санкції “шкодять нашим італійським компаніям, також як і російському суспільству”.

“М’яка політика Італії щодо Росії спричиняє ризик її ізоляції в ЄС, оскільки Британія та інші країни намагаються застосовувати карні заходи проти Росії за її агресію на Сході України, ймовірне втручання в вибори – зовсім недавно в Македонії – та отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері в березні.
Італія є єдиним членом ЄС, який відкрито протистоїть новому режиму санкцій проти Москви, згідно з конфіденційним документом, який бачило агентство Reuters.
Спроба Італії послабити санкції проти Москви, ймовірно, протистоятиме Великій Британії та низці країн Східної Європи, які хочуть продовжувати підтримувати тиск на пана Путіна”, – пише британське видання.

Читайте також:
Новий глава МВС Італії Маттео Сальвіні вважає анексію Криму РФ “законною”

Прем’єр Італії після зустрічі з Трампом визнав,
що санкції з РФ зняти не так просто

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна