Новий глава МВС Італії Маттео Сальвіні вважає анексію Криму РФ “законною”

 

Новий міністр внутрішніх справ Італії, лідер правої партії “Ліга” Маттео Сальвіні вважає, що Росія законно анексувала український Крим, а революція в Україні була “фальшивою”.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті The Washington Post.

“Був референдум, і 90 відсотків людей проголосували за повернення Криму до складу Російської Федерації”, – сказав Сальвіні, відповідаючи на ремарку журналіста про незаконність кримського “референдуму” в 2014 році.

“Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, що фінансується іноземними державами – подібно до арабських революцій.
Є деякі історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать Російській Федерації”, – додав глава МВС Італії.

Сальвіні підтвердив свою прихильність до скасування європейських санкцій проти РФ, “тому що вони не довели свою користь, і, згідно з даними, вони завдали шкоди італійському експорту”.

Лідер “Ліги” також заперечує фінансування своєї партії з “Єдиної Росії”.

“Це фейкові новини. Ми подали в суд на тих, хто повідомив про це. Це неправда. Ми ніколи не брали жодного євро, жодного рубля або долара”, – сказав він.

Читайте також:
В Італії склав присягу уряд популістів, який хоче зняти санкції з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна