Прем’єр Італії після зустрічі з Трампом визнав, що санкції з РФ зняти не так просто

 

Європейські санкції проти Росії, запроваджені через її агресію щодо України, прив’язані до виконання Мінських угод, тому їх непросто скасувати.
Про це заявив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте на прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі 30 липня.

“Система санкцій проти Російської Федерації пов’язана з виконанням Мінських угод, неможливо думати про їх зняття за один день. Але оскільки ми відкриті, ми повинні дбати про те, щоб ці санкції не вплинули на малі російські компанії та середній клас, оскільки Італія має дуже тісні ділові стосунки протягом тривалого часу”, – сказав Конте, якого цитує Aska News.

Італійській прем’єр додав, що позиція уряду Італії щодо України не змінюється, але, за його словами, без РФ вирішити конфлікт неможливо.

“Якщо ми хочемо вирішити проблеми, ми повинні сідати за стіл з усіма. Ми не можемо не залучати Росію”, – сказав Конте.

На цьому ж брифінгу президент США Дональд Трамп наголосив, що санкції стосовно Російської Федерації залишатимуться в силі.

“Санкції стосовно Росії залишатимуться”, – наголосив Трамп.

Нагадаємо, раніше новий глава МВС Італіїї Маттео Сальвіні заявляв, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні нібито була “фальшивою”.
Він також підтвердив свою прихильність скасування європейських санкцій проти РФ.

Після цього міністр закордонних справ Італії заявив, що уряд не визнає незаконної анексії Криму Росією і дотримується санкційної політики Європейського Союзу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна