Парламент провалив зняття недоторканності з Колєснікова

 

Верховна Рада України не підтримала подання генерального прокурора про позбавлення депутатської недоторканності представника “Опозиційного блоку” Дмитра Колєснікова.

За таке рішення проголосувало лише 163 народних депутати, повідомляє УНІАН.

Не голосували щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Колєснікова  у повному складі фракція “Опозиційний блок” та група “Відродження”, а з групи “Воля народу” “за” був лише один народний депутат.

Водночас із фракції “Блок Петра Порошенка” проголосував 61 із 135 народних депутатів, від “Народного фронту” — 40 з 80, від “Самопомочі” — 18 із 25, від Радикальної партії — 9 із 20, від “Батьківщини” — 8 із 20, позафракційних — 26 із 57.

Таким чином рішення не набрало 226 голосів народних депутатів.

Нещодавно комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації діяльності парламенту визнав законним подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова.

“Ми доходимо висновку, що подання, підтримане та внесене генеральним прокурором про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Колєснікова Дмитра Валерійовича, є законним, оскільки ініційоване і подане належним суб’єктом подання”, — оголосив рішення в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

Генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив нардепа Колєснікова в тому, що у 2012 році той, як голова Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, підписав документи, якими незаконно із цілісного майнового комплексу державного підприємства “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Ю. Осади” виділені та віднесені до соціальної сфери приміщення двох корпусів, що в подальшому дало змогу незаконно передати ці об’єкти до комунальної власності Дніпропетровської міської ради, унаслідок чого спричинено понад 16,7 млн. грн. збитків державним інтересам, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

Під час виступу Луценка на засіданні Регламентного комітету сталася перепалка між ним та нардепом. Генпрокурор на підвищених тонах звинуватив Колєсникова у зраді та в тому, що підприємство не змогло долучитися до випуску снарядів для “Смерчів” та “Ураганів”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Верховна Рада не дала згоди на притягнення до криміналу Вілкула.

Читайте також:
Парламент не погодився зняти недоторканність з “опоблоківця” Сергія Дунаєва

НАБУ знайшло у співголови “Опоблоку” Вілкула
незадекларовану співмешканку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.