Парламент не погодився зняти недоторканність з “опоблоківця” Сергія Дунаєва

 

Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер, 4 жовтня, не підтримала зняття недоторканності з народного депутата із “Опозиційний блок” Сергія Дунаєва.

За надання згоди на притягнення Дунаєва до кримінальної відповідальності проголосували лише 125 народних депутатів за 226 мінімально необхідних для ухвалення позитивного рішення.

Подання з трибуни ВР представляв генпрокурор Юрій Луценко. Він повідомив, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують правопорушення, передбачене ст. 366-1 Кримінального кодексу України – декларування недостовірної інформації (при цьому Луценко помилково обмовився про “незаконне збагачення”).
За словами Луценка, слідство вважає, що нардеп при цьому порушив вимогу ст.46 закону і зазначив завідомо недостовірні відомості.

Генпрокурор уточнив, що Сергій Дунаєв у декларації за 2015 рік не зазначив інформацію про всі корпоративні права, які належать членам його сім’ї, та юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником або контролером яких він є.

Відомості про вартість частки в статутному капіталі суб’єктів господарської діяльності відрізняються від достовірних, на думку НАБУ, на суму 168 221 916 грн.

Луценко зазначив, що нардеп у декларації назвав усі фірми, які належать йому як бенефіціару, але не назвав дочірні фірми, які належать “материнським” бізнес-структурам.

Як інформувала “Новинарня“, у середу Комітет ВР з питань регламенту визнав законним подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна