Нардеп Дунаєв не зазначив у е-декларації відомості про усі свої фірми, — Луценко

 

За даними НАБУ, народний депутат Сергій Дунаєв не надав у декларації відомості про усі свої фірми. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Регламентного комітету, — повідомляє “Укрінформ”.

“Моє подання грунтується на матеріалах Національного антикорупційного бюро. Справа є пілотною. Йдеться про різне трактування вимог чинного законодавства в процесі оформлення декларацій. Національне актикорупційне бюро наполягає на тому, що воно вбачає в цьому склад злочину”, — сказав Луценко.

Генпрокурор розповів, що народний депутат Дунаєв 30 жовтня 2016 року із застосуванням власного електронного цифрового підпису заповнив декларацію за 2015 рік.

“При цьому з порушенням вимог статті 46 закону, народний депутат Дунаєв надав недостовірні відомості в декларації особи, а саме не зазначив інформацію про всі корпоративні права, що належать членам його сім’ї, та юридичні особи кінцевих бенефіціарів і власником (контролером) яких він є”, — сказав він.

Отже, за словами Луценка, нардеп Дунаєв вказав усі свої фірми, які йому належать як бенефіціару, але не вказав дочірні фірми, які належать всім материнським бізнес-структурам.

“Національне антикорупційне бюро вважає, що народний депутат мав обов’язок вказувати всі фірми, не тільки первинні, а й ті, які засновувалися материнськими структурами”, — наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту розглядає подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Дунаєва.

Читайте також:
САП зареєструвала кримінальне провадження проти голови НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна