Пожежу на 6-му арсеналі в Ічні ліквідовано, – МОУ

 

Пожежу на території 6-го арсеналу ЗС України біля Ічні Чернігівської обоасті ліквідовано в повному обсязі.
Про це ввечері в середу, 10 жовтня, повідомила прес-служба Міноборони.

Водночас речник МОУ констатує, що вибухи ще тривають.

“Станом на 21:00 залишаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю один-два вибухи на годину, які не несуть загрози населеним пунктам, розташованим поблизу арсеналу”, – повідомив з місця події начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

Зазначається, що підрозділи ЗС України спільно з ДСНС виконують заходи з ліквідації осередків задимлення та тління.
Групи розмінування проводять зачистку від вибухонебезпечних предметів адміністративної території, а також території поблизу арсеналу.

За словами полковника Чернобая, триває повернення особового складу до розташування військової частини.
“Здійснюються заходи щодо налагодження повсякденної діяльності арсеналу та подальшої ліквідації наслідків надзвичайної події”, — заявив речник МОУ.

Прес-служба ДСНС в останньому наразі зведенні – станом на 19:00 – інформувала, що інтенсивність вибухів боєприпасів на технічній території військового складу Міноборони в Ічнянському районі значно зменшилась.

Упродовж дня пожежною авіацією ДСНС забезпечено гасіння окремих осередків пожежі на технічній території арсеналу. Літаками Ан-32П здійснено 21 скид води – 168 тонн.

Відповідно до затвердженого прем’єр-міністром України плану, піротехнічні підрозділи ДСНС приступили до очищення 16-кілометрової зони, прилеглої до арсеналу. Роботи проводилися в населених пунктах Ічня, Дружба, Августівка та Гмирянка.
Забезпечено реагування на 91 випадок виявлення населенням підозрілих предметів, вилучено 432 боєприпаси.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Читайте також:
В Міноборони показали, як розміновують територію артскладів на Чергінівщині.
ВІДЕО

Полторак розповів, скільки боєприпасів було на 6-му арсеналі до пожежі

 6-му арсеналі ЗСУ біля Ічні Чернігівської області почалася о 3:25 вівторка, 9 жовтня, у сховищі реактивних снарядів “Град” калібру 122 мм.

Журналіст Юрій Бутусов написав  у “Фейсбуці”, що це “схоже на сценарій Калинівки”: “стартовий двигун ракети – пожежа – вибух – розліт снарядів”.
За його даними, зараз відомо, що підірвано сховища 120-мм мінометних мін, а також 122-мм гаубичні снаряди, 125-мм танкові снаряди і 122-мм реактивні снаряди “Град”.

За даними ГШ ЗСУ, пожежу на складі боєприпасів під Ічнею спричинили чотири вибухи на території арсеналу. Відтак основною версією є диверсія.

Як розповів генпрокурор Юрій Луценко, керівника 6-го арсеналу звільнили з посади ще у серпні.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна