Керівника арсеналу біля Ічні звільнили з посади ще у серпні, — Луценко

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що у серпні цього року з посади було звільнено керівника складів боєприпасів поблизу Ічні на Чернігівщині через відсутність готовності до захисту об’єкту від диверсій, повідомляє УНІАН.

“Підрозділи ССО — Сили спеціальних операцій — у серпні проводили відпрацювання усіх складів на території України щодо готовності до антидиверсійних завдань. За результатами цих навчань на всій території України, зокрема, керівника Ічнянського складу було знято з посади і звільнено в запас без вихідних виплат“, — сказав Луценко.

Однак після тотальних перевірок військової прокуратури разом із Міністерством оборони і Генерального штабу восени минулого року плани з вдосконалення безпеки військових складів в Ічні не були реалізовані, вважає генпрокурор і додає, що “йдеться про об’єктивні та суб’єктивні причини“.

Серед об’єктивних — абсолютно недостатнє виділення коштів. До суб’єктивних він відніс відсутність готовності до контрдиверсійної роботи саме в Ічні, про що свідчить внутрішня робота Міністерства оборони і Генерального штабу.

“Вони дійсно це встановили і саме за це був знятий керівник. Це відбулося буквально місяць-півтора тому”, — наголосив Луценко.

“Тому, на жаль, база не була в повній готовності до вимог воєнного часу, у якому ми реально живемо. Це гірка правда, і прокуратура відразу після нормалізації обстановки на місцях — маю на увазі припинення вибухів, розмінування, повернення населення тощо — активізує слідство, хоча попереду величезні експертні роботи”, — зауважив генпрокурор.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 9 жовтня, приблизно о 3 годині 30 хвилин, стався вибух на території 6-го арсеналу, що в районі смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області, який спричинив подальший підрив боєприпасів і пожежу.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна